r
Nosalty Logó

Pudingkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Pudingkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1989 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztet keverjük össze alaposan a sütőporral.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő.
  4. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
  5. A felvert tojások sárgájára óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Végül a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, és óvatosan keverjük össze.
  6. Öntsük kivajazott és lisztezett tortaformába. Süssük meg. Egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, a torta készítéshez várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
  7. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel felfőzük a pudingot a cukorral, sűrű krémet kapunk. Hagyjuk kihülni..
  8. A tejszínt felverjük jó keményre. A krémet és a tejszínt összekeverjük óvatosan.
  9. A tortát 3 felé vágjuk. Megkenjük a lapokat krémmel, majd gyümölcsöt is teszünk rá. Ki melyiket szereti. Úgy osztjuk el a krémet, hogy ezzel vonjuk be a tortánkat is.
  10. Tetejét gyümölccsel, tejszínnel és citromfűvel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 17632
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nagyon finom torta. Könnyű elkészíteni. Unokáim nagyon szeretik. Ballagásra csináltam egy barátnőm fiának, nagyon nagy sikere volt. Egy morzsa sem maradt belőle.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!