Porhanyós sajtos pogácsa recept

Porhanyós sajtos pogácsa
Porhanyós sajtos pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem a szokásos kerek kiszúróval szúrtam ki a tésztát, hanem pillangó, szívecske és hold alakúval.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós aprósütemény, omlós pogácsa, kelesztés nélküli pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal, tejszínnel, beletesszük a sót, pirospaprikát.
  2. Lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk. Tésztát alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 644
elküldve: 2
receptkönyben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
635 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
927