Porhanyós sajtos pogácsa recept

1 adag
927
kcal
Porhanyós sajtos pogácsa
Porhanyós sajtos pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem a szokásos kerek kiszúróval szúrtam ki a tésztát, hanem pillangó, szívecske és hold alakúval.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós aprósütemény, omlós pogácsa, kelesztés nélküli pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal, tejszínnel, beletesszük a sót, pirospaprikát.
  2. Lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk. Tésztát alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 767
elküldve: 2
receptkönyben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
666 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
927