Porhanyós sajtos pogácsa recept

1 adag
927
kcal
Porhanyós sajtos pogácsa
Porhanyós sajtos pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most nem a szokásos kerek kiszúróval szúrtam ki a tésztát, hanem pillangó, szívecske és hold alakúval.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós aprósütemény, omlós pogácsa, kelesztés nélküli pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sajtot lereszeljük, összedolgozzuk a margarinnal, tejszínnel, beletesszük a sót, pirospaprikát.
  2. Lisztet és a sütőport a masszába dolgozzuk. Tésztát alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Tetszés szerinti formákat szúrunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, szezámmaggal, köménymaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 823
elküldve: 2
receptkönyben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
671 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
927