r
Nosalty Logó

Pórés-tejszínes csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Pórés-tejszínes csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4007 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7202.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    752 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3910 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24338 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    117 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5560 micro
  • Kolin:
    1643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24040 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    3426 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    5404 micro
Összesen 5003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A póréhagymát,paprikátés a gombát felszeleteljük, a májat kis kockákra daraboljuk.
  2. A felhevített vaj és olaj keverékében megpirítjuk a hagymát a paprikaszeletekkel, puhulásig.
  3. Rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a gombát és pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a májat.
  4. Rövid ideig együtt sütjük, közben fűszerezzük sóval, borssal és ízlésünknek megfelelően tárkonnyal.
  5. Hozzáadjuk a tejfölt és beletesszük a krémsajtot, jól elkeverjük.
  6. Ha jól összefort, a tejszínnel bársonyossá tesszük.
  7. Közben a tésztát a szokásos módon megfőzzük és azzal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8510
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

Ha a pikánsabb ízeket is szeretünk, piríthatunk egy kis bacont a hagyma alá. Adhatunk hozzá 2 dl fehérbort és füstölt sajttal is ízesíthetjük. Így is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb story-m. Már sokszor kérte a családom, de még nem sikerült ugyanolyanra. Mindig találok valamit a hűtőben, amit még hozzáteszek, vagy nem találok és helyettesítem valamivel. 

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!