Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga pizzatésztából

Pizzás csiga pizzatésztából
Pizzás csiga pizzatésztából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb.50 db csiga lesz, aminek a tésztáját úgy csináltam, ahogy a sima pizzáét szoktam, a szószon se változtattam, csak annyi volt a plusz munka, hogy most két részletben nyújtottam ki, és feltekertem a tésztát.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás csiga, sós csiga pizza feltéttel, pizza tésztából készült csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tésztához a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a  cukrot és elkeverjük 1 ek liszttel. Ha felhabosodott, a többi hozzávalóval simára dagasztjuk, és 1 órán át letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
  2. Addig az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, fél perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és fél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percig főzzük, végül hűlni hagyjuk. 
  3. A tésztát két részre vágjuk, és mindkét részt 1 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a paradicsomszósszal, és megszórjuk sajttal, és esetleg más töltelékkel. Feltekerjük, éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
  4. Minden tekercs tetejét tojással megkenjük, kevés sajtot szórunk rá, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 035
elküldve: 19
receptkönyvben: 617
elkészítve: 38/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

holti
holti Sat, 2014-10-04 18:11

már nem is keresek külön pizza tészta receptet ez nálam tuti befutó pedig finnyás vagyok a tészta minőségére! Köszönöm a receptet!! Ja a csiga is kiváló lett !!!

ramcsika01
ramcsika01 Wed, 2014-02-19 15:20

Éééés, hihetetlen, de igaz: még ekkora ökör hiba ellenére is finom lett! Alig várom, milyen lesz, amikor el sem rontom! :) Köszi a receptet!

ramcsika01
ramcsika01 Wed, 2014-02-19 14:32

Azt hiszem, túl meleg volt a tej, nem jött fel a tészta. Azért elkészítettem, most várom, mi lesz belőle, ha kiveszem a sütőből. Erre van valami tipp, hogy hogyan lehet megmenteni az ilyen tönkrement tésztát? Vagy kuka? Na mindegy, nem adom fel, ha nagyon rossz lesz, estére csinálok egy másik adagot. :)

Rekuci13
Rekuci13 Thu, 2014-01-30 08:08

elkészítettem, nagyon jól sikerült :) köszi a receptet :)

Buboshus
Buboshus Tue, 2012-10-16 13:45

Már kétszer elkészítettem, kitűnő! Mindenkinek ízlett, és már meg is kellett osztanom mással is a receptet! Köszönjük! :)

868
finomliszt 50 dkg
cukor 0.5 teáskanál
tej 4 dl
élesztő 2.5 dkg
1 ek
olívaolaj 2 ek
sűrített paradicsom 3 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
oregánó 0.5 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 10 dkg
kolbász 10 dkg
szalámi 10 dkg