r
Nosalty Logó

Pirított sertésérmék magyarosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Pirított sertésérmék magyarosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 3850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 91 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11662 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    4455 mg
  • Nátrium
    5510 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2798.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    606 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    508 micro
  • β-karotin
    7445 micro
  • β-crypt
    1266 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 3850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

hús

köret

Elkészítés

hús

  1. A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsíron kisütjük őket.
  2. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagyma felét, majd fűszerpaprikával szórjuk meg, ügyelve rá, hogy a paprika ne égjen meg. Az érméket visszahelyezzük a pörköltlébe.
  3. A megmaradt hagymából, a paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk. Fontos, hogy ne pároljuk sokáig, maradjanak egyben a zöldségek.
  4. A lecsót hozzáadjuk a pörköltlében lévő érmékhez, majd összeforraljuk.
  5. Az érméket kiemeljük. A lecsót sózzuk, esetleg borsozzuk.
  6. Pirított burgonyát készítünk. A krumplit héjában félig megfőzzük, majd kihűtjük. Meghámozzuk, karikákra vágjuk, és bő zsírban kisütjük.
  7. A lecsót összekeverjük a burgonyával.
  8. Tálaláskor a lecsós, pirított burgonyára helyezzük az érméket. Tetejükre tehetünk pár szelet hegyes erős paprikát.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12299
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított sertésérmék magyarosan
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Lehet, hogy elsőre kicsit bonyolultnak tűnik a magyaros pirított sertésérmék elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol. Készíthetjük borjúból, marhából vagy szárnyasok májából is.

Hozzávalók

hús

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!