Pikáns sajtos almás pite recept

Pikáns sajtos almás pite
Pikáns sajtos almás pite
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-Paprika reggeli adásában láttam ezt a receptet, melyet Nigel Slater mutatott be a mi okulásunkra. Én rögtön nagyon okos lettem, és alig vártam, hogy hazaérjek a munkából, máris ugrottam neki a feladatnak. Nem csalódtam a receptben. Este úgy degeszre ettem magam, hogy az már bűn. Isteni bűn.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az elkészítéshez

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges almás pite, sajttal szórt almás pite, almás sajtos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, és letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 38-40 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
  3. Egy nyújtófa segítségével egy vajjal kikent kapcsos tortaformába fektetjük úhy, hogy a szélei körben lelógjanak. 
  4. A tésztát eligazgatjuk, aljára 2 ek búzadarát széthintünk, ami majd felszívja az almából kifolyó levet, így nem ázik el  az alja, és megsül.
  5. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre, majd kockákra vágjuk. 
  6. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobáljuk az almakockákat, rálocsoljuk a citromot, a héját, majd a mézet és a fűszereket, és 5 perc alatt fedő nélkül megpároljuk.
  7. Ezután az almát a búzadarával megszórt tésztára halmozzuk, a tészta széleit visszahajtogatjuk, hogy félig fedjék az almahalmot, és a tésztát megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk egy kevés sajttal (vérmérséklet szerint).
  8. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk hőlégkeverésen. 5 perc múlva lecsökkentjük a hőt 160 fokra, és további 40 perc alatt készre sütjük a süteményünket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 249
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1786 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

666