Petrezselymes újburgonya recept

Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megvettem az idei első újburgonyát. Mi mást is készíthettem volna belőle, mint egy finom köretet a mai ebédünkhöz.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas petrezselymes krumpli, petrezselymes újkrumpli, vajas petrezselyembe forgatott újkrumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, jó sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk.
  2. A felhevített vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 2-3 percig rázogatva készre sütjük.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 75 850
elküldve: 5
receptkönyvben: 310
elkészítve: 35/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scarlenex
Chia-Chia / Scarlenex v, 2017-05-28 08:28

Szerintem teljesen rendben van ez a recept. Éppen azért van fenn csak ezen az egy oldalon 58 ezer recept, mert nem mindent ugyanúgy készítünk, és épp ez a lényeg, hogy megismerhessük a másik módszerét :-) Nem is értem, hogy lehet ilyesmin fennakadni...

Szigune
Szigune sze, 2015-05-13 14:47

Nálam most fő az első. És miért ne lehetne?:)
Tök jól néz ki, remélem nekem jól sikerül, szóval köszi szépen, megnézek szívesen más receptet is Tőled.
Üdv, Sz

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal k, 2015-04-07 11:30

A petrezselymes burgonyához a burgonyát NEM kell megfőzni vagy előfőzni. Meghámozni pláne nem. Egyszerűen csak meg kell mosni, a nagyobbakat félbevágni és bele a zsírba, a petrezselyemmel, sóval együtt, és lefedni. Pont elég vizet ereszt majd, amiben megpárolodik és egyszerre meg is sül.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű receptet is el lehet rontani.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes h, 2015-04-27 14:32

A nem kell és a nem muszáj között óriási különbség van.
Én valamikor megpucolom,valamikor nem.
Ez a recept teljesen rendben van így.
Amúgy meg a saját recept oldalamra úgy töltöm fel a receptet,ahogy szeretném.
Neked is lehetőséged van,hogy feltöltsd a sajátodat.
Szeretettel várjuk :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes v, 2013-06-02 13:41

Szia Éva-Anyóca!
Már én is nagyon vártam,mert imádom,sőt most nemrég tudtam meg,hogy ideális diétához is,mert teljesen más az összetétele,mint a hagyományos krumplinak ;)
Szép napot :)
Merci