r
Nosalty Logó

Péklegény kenyere

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Péklegény kenyere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8437.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére feltétként

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük.
  2. Az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit félkemény tésztává összedolgozzuk a burgonyával és a felfuttatott élesztővel együtt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és nagyméretű gáztepsibe helyezzük.
  5. A tetejére fantáziánk és ízlésünk szerint 3 sávban felpakoljuk a szalámit, a kolbászt vagy a párizsit, illetve a mexikói köretet. A sorrend a fantáziánkra van bízva!
  6. A felkarikázott lilahagymát és paprikát elosztjuk, ízlés szerint elrendezzük a tésztán.
  7. A tetejére ráöntjük a tejfölt és 9 fészket készítünk, amelyekbe a tojásokat beleütjük. (Lehet karikára vágott főtt tojással is.)
  8. Előmelegített sütöben 20 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és kb. még 20 percen át készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16526
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

Szoktam variálni a feltétet, akár mehet rá szalonna, bacon vagy sonka is. A sajt lehet füstölt. Nagyon finom a tésztája, és még másnap is finom, akár hidegen is. Lehet önálló ételként, vagy egy könnyű leves után második fogásként tálalni. Azért szeretem, mert ezernyi féleképpen variálhatom. A tejfölbe akár egy pici piros paprikát is lehet keverni, hogy szebb színt érjünk el, de nem szükséges, hiszen mire megsül szép piros, ropogós lesz a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Péklegény kenyere
Mamacica 6 recept

A gyerekeim nemigen szeretik a paradicsomos pizzafeltétet. Szerencsére kedves ismerősöm kisegített  ezzel a recepttel. Még a vegás családtagjaim is nagyon megszerették. Ez a recept nagyanyáink idejében már létezett. Füstölt kolbász, füstölt sonka, szalonna szinte minden háznál került. Így hát kipróbáltam, és családom kedvenc ételévé vált. Még a nagyon rosszevő unokám is  hajlandó megenni. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére feltétként

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!