r
Nosalty Logó

Padlizsános-pórés élesztős pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Padlizsános-pórés élesztős pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 2695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 2695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Elkészítés

A lepényhez

  1. A lisztet kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a pici cukorral elkevert, langyos vízben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A padlizsánt legyaluljuk. Besózzuk. Majd a sót lemosva kevés olívaolajon megpároljuk. Kakukkfűvel, oreganóval, bazsalikommal ízesítjük.
  6. A tejfölhöz hozzákeverjük a karikára vágott pórét, a zúzott fokhagymát, pici sót.
  7. A tésztánk ha megkelt (kb 1 óra), zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Tenyérnyi darabot félretéve.) Kör alakúra formázzuk. Tetejére tesszük a tejfölös pórét, erre a párolt padlizsánt, majd a karikára szeletelt lilahagymát. Krémfehér sajtot morzsolunk rá. A félretett tésztával becsíkozzuk.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.
  9. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Bármilyen leves, vagy főzelék után befejezésnek kitűnő!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és viszonylag olcsó étel. A padlizsán kimondottan jó ízt ad neki. Mindennel együtt olyan íze van, mintha hús is lenne benne...

Hozzávalók

A lepényhez

A padlizsánhoz

A szószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!