r
Nosalty Logó

Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánleves csicseriborsóval noparatól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3057 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 2272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    453.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13057.1 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    1881 mg
  • Foszfor
    5785 mg
  • Nátrium
    3756 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    92 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1417.5 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    288 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12227 micro
  • Kolin:
    2216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a hagymát hámozzuk, felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük az egészet, és meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk.Majd a tepsi egyik felébe halmozzuk úgy, hogy egy kisebb sáv maradjon a csicseriborsónak.
  2. Az üresen maradt csíkba öntjük a lecsepegtetett csicseriborsót, és összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet 35 percen át sütjük, és ha kellátkeverjük, hogy egyenletesen süljön. Amikor a padlizsán aranybarna és puha, a csicseriborsó pedig kicsit megpirult, kivesszük a tepsit.
  3. Egy nagyobb lábosba átkanalazzuk a padlizsánt, a fokhagyma gerezdeket közben szétnyomkodjuk benne. A padlizsán egy részét krumplinyomóval vagy botmixerrel szétnyomkodjuk, így sűrítjük be a levest.
  4. Hozzáöntjük a leveskockákból főzött levest, fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval, borssal. Közepes lángon felforraljuk, hozzáadjuk a csicseriborsót és a babcsírát. Ekkor már csak egyet rottyantunk rajta és kész is.
  5. Ízlés szerint egy kis joghurttal vagy kókusztejjel meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1060
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

 Ízlés szerint lehet variálni a fűszerezést, például ha joghurttal tálaljuk, akkor adhatunk oregánót a leveshez. Ha zöldséglevessel öntjük fel, akkor egy vegán étrendbe is belefér, de persze szabadon cserélhetjük csirke vagy marha alaplére is.

Receptkategóriák

Imádom a padlizsánt, főleg a padlizsánkrémet, de az uram utóbbit nem csípi. Gondoltam, akkor legyen a tegnap vett padlizsánból valami új, érdekes, hiszen mindig sütjük vagy panírozzuk. Tartalmas zöldségleves lett, jó felvezetés egy vasárnapi ebédhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek