r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémmel töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsánkrémmel töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3218 micro
Összesen 1167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfőzzük. Amikor megpuhult, leöntjük a levét és hűlni hagyjuk.
  2. A padlizsánt meghámozzuk és kb. 1 centis kockára felvágjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és egy kis pohár vizet ötnünk alá. Lefedve kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, levesszük a fedőt és a vizet elfőzzük róla.
  4. Beletesszük a búzadarát, összekeverjük és lefedve hagyjuk hűlni.
  5. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és a belsejét kivájjuk. A bugonyaforgácsot a padlizsánhoz adjuk.
  6. A padlizsánnal összekeverjük a tojást, a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
  7. Botmixerrel pépesítjük. Ha kell még, sózzuk.
  8. Ezt a krémet töltjük bele a burgonyákba.
  9. Kivajazott edénybe rakjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással.
  10. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20130
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legújabb Prima Konyha Magazinban találtam a receptet. Nagyon finom, egyszerű étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!