Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi zöldséges pite brie sajttal

Őszi zöldséges pite brie sajttal
Őszi zöldséges pite brie sajttal
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi őszi ízek jellemzik ezt a mennyei zöldséges pitét, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ráadásul vasárnapi ebédként éppúgy megállja a helyét, mint egy házibuli vagy az utolsó őszi piknik egyik fogásaként. 

hozzávalók / 6 adag

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a krémhez:

hozzávalók a feltéthez:

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombás pite, mascarponés sós pite
Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
  3. Formázzuk egy nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe egy negyed órára.

krém

  1. A mascarponéhoz adjuk az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, valamint a fűszereket, és az egészet alaposan összekeverjük.

összeállítás

  1. Ha elősült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni, addig előkészítjük a feltéteket. A rókagombát többszöri beáztatással mossuk tisztára, a burgonyát zöldséghámozóval szeljük vékonyra, az újhagymát karikázzuk fel haránt irányban, valamint szeleteljük fel a brie sajtot.
  2. A kihűlt pitealapot kenjük meg a mascarponés krémmel, majd díszítsük fel a sajttal és a zöldségekkel. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
  3. Tálaláskor szórjuk meg borssal, nagy szemű sóval, valamint frissen aprított petrezselyemzölddel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
685 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
finomliszt 25 dkg
2 teáskanál
vaj 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
víz 4 ek
mascarpone 25 dkg
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
chilipehely 1 teáskanál
kakukkfű 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
burgonya 1 db
rókagomba 10 dkg
brie sajt 10 dkg
újhagyma 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint