r
Nosalty Logó

Nyúlraguleves vajas galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyúlraguleves vajas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6866 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3139 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27464 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3545 micro
Összesen 2877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst mgmossuk, lehártyázzuk, és feltesszük főni. A forráskor keletkező habot szedegessük le! Tegyük bele az egész vöröshagymát , fokhagymát, zellert, karalábét, borsot és sót.
  2. A répákat daraboljuk fel, és olajon kissé süssük át, majd olajjal együtt öntsük a levesbe. Ettől szép színt kap a leves, másrészt pedig kell bele egy kis zsiradék, mert a nyúlhús száraz.
  3. Tegyük bele a lestyánt is, és főzzük készre a levest. Az egészben hagyott hagymát vegyük ki a levesből.
  4. A galuskához keverjük össze a vajat, a tojást, sót, petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Teáskanállal szaggassunk galuskákat a levesbe, forraljuk össze, és tálalhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10085
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Más levesbetéttel is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúlpecsenyét sütöttem (lásd: Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye), és az aprólékot ehhez a leveshez használtam fel.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!