r
Nosalty Logó

Narancsos trüffeltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Narancsos trüffeltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3935.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    777 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2092 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    470 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 5275 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elválasztjuk a tojásokat, a vajat kikeverjük az olvasztott csokival, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. Ezt összeforgatjuk a cukorral felvert tojásfehérje habbal.
  3. Hozzáadunk apránként óvatosan átszitált lisztet.
  4. Sütőpapíros kapcsos formában 5 lapot sütünk belőle, 180 fokon.
  5. 5 egyforma tálkában elosztjuk a masszát, így nagyjából azonos lapokat kapunk.
  6. A krémhez előző este fogjunk hozzá, mert pihentetni kell.
  7. Felforraljuk a tejszínt és eldolgozzuk 30 dkg olvasztott csokival, robotgéppel.
  8. Másnap, a lapok töltése előtt géppel jól felhabosítjuk.
  9. Megkenjük a lapokat krémmel, és mindegyikre pár darab filézett narancs cikket teszünk.
  10. Tetejét is naranccsal díszítjük.
  11. Egy kevés mogyorós grillázst szórhatunk még rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 21265
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi szakácskönyvből került elő a recept, a narancs már csak az én fantáziám műve, nem rontotta el. Jó minőségű csokit használjunk mindenképp.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!