r
Nosalty Logó

Mini eper charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mini eper charlotte
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Összesen 3846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 3846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A charlotte-hoz

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. Az epret megmossuk, tisztítjuk. Az epernek a felét vékony szeletekre vágjuk.
  3. 6 kávéscsészét fóliával kibélelünk. Az eper szeletekkel körben kibéleljük a csészét.
  4. A maradék epret pürésítjük, simára keverjük a cukorral, citromlével és mascarponéval.
  5. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, hozzákavarunk kb. 1-2 ek krémet, majd a maradék krémhez keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A krémet a csészékbe töltjük.
  7. A vajat felolvasztjuk. A kétféle kekszet finomra daráljuk, és elkeverjük a folyékony vajjal. Elosztjuk a csészékbe, enyhén megnyomkodjuk.
  8. A csészéket kb. 12 órára hűtőbe tesszük.
  9. Tányérra borítjuk, eperrel és amaretti keksszel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3642
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még messze van az eperidény, de meglátva a szép mosolygós epreket, nem tudtam ellenállni nekik. Ez a finom desszert lett a végeredmény.

Hozzávalók

A charlotte-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!