Milánói makaróni Dacota konyhájából recept

Milánói makaróni Dacota konyhájából
Milánói makaróni Dacota konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menzák sztárja, első vendégszereplésen a konyhámban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor parmezánnal kínáljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

makaróni milánói módra, paradicsomos gombás tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk.
  2. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a pancettát felkockázzuk.
  3. A pancettát kis lángon kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsírba reszeljük a hagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt konzerv paradicsomot.
  4. Beletesszük a babérlevelet és a kakukkfű levélkéit, majd lefedve, mérsékelt lángon kevergetve sűrűre főzzük.
  5. Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát.
  6. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és megpároljuk rajta a gombát. Akkor jó, ha még kicsit roppan.
  7. Ha a szósz kész (mikor villával könnyen össze tudjuk nyomkodni a paradicsomdarabokat), hozzáadjuk a sült pancetta darabokat, és hozzáadjuk a bort. Még 5-6 percig főzzük, majd elzárjuk alatt a gázt, és hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott főtt sonkát.
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 736
elküldve: 0
receptkönyvben: 215
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
487 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621