Mexikói sajtos mártogatós recept

Mexikói sajtos mártogatós
Mexikói sajtos mártogatós
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy külföldi oldalon bukkantam a receptre, másnap gyorsan ki is próbáltam. A végeredmény nagyon tetszett, főleg a pirított bacondarabkák és a színes, ízletes zöldség-kavalkád miatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti összejövetelekre érdemes elkészíteni, a siker tuti nem marad el! Chilimentesen a gyerekek körében is népszerű lehet. Ha esetleg nem fogy el egyszerre az összes szósz, és megdermed, újból felolvasztva egy kis tejjel összforralva másnap is mártogathatunk.

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtmártás tortilla chipshez, sajtos zöldséges mártogatós, mexikói paradicsomos-sajtos dip

elkészítés

  1. A baconcsíkokat serpenyőben kis lángon ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük, összetörjük.
  2. A kisült zsírra dobjuk a kis kockákra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, majd puhára pároljuk.
  3. Fűszerezzük pici sóval, római köménnyel, oregánóval és chilivel (utóbbit ízlés szerint, akár ki is hagyhatjuk).
  4. Meglöttyintjük egy kevés Worcestershire szósszal és pár másodpercig még rotyogtatjuk.
  5. Hozzákeverjük az apró kockára vágott sajtot is és felolvasztjuk.
  6. Végül a sajtszószba keverjük a bacondarabokat és a felaprított petrezselymet is.
  7. Tortilla chipsel kanalazva, mártogatva fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 139
elküldve: 8
receptkönyben: 718
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

Hozzászólások (7)

Maryly
Marylyh, 2012-10-22 20:56

Elkészítettem... először féltem megkóstolni (komolyan), :D de finom lett. Az üveges íznek én is örülnék, ha egyszer összejönne egy olyasmi, de nagyon nem reménykedem benne, mert én nem teszek bele ízfokozót.

Nyafi
Nyafisze, 2011-07-13 19:35

Szia!
Nagyon tetszik a recept, de nem értem, hogy az ömlesztett sajtot, hogy kell felkockázni! :) Akkor végülis milyen sajt kell hozzá?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv. Nyafi

Szaszy
Szaszysze, 2011-07-13 21:56

Kedves Nyafi!
Örülök, hogy tetszik! :) Igen, igazad van :), kicsit félreérthetően írtam.. javítom is.. Ömlesztett sajt alatt a lapka sajtot értettem, de mivel most a „Csízió” nevezetű sajt jellegű készítményt használtam hozzá (olcsó, növényi zsiradékból készül, tömbben kapható, jól olvad), így automatikusan a kockázást írtam.. Szóval ha ezekből készíted, akkor tuti jó lesz, de használhatsz hozzá bármilyen pizza, toast sajtot is (ezeket is lehet tömbben kapni), a lényeg, hogy jól olvadjon. Üdv: Szaszy

eve1122
eve1122sze, 2011-07-13 17:03

Egész jól hangzik! Esetleg a salsa szószra nincs valami ötleted,hogy olyan legyen,mint a bolti üveges? :)

Szaszy
Szaszysze, 2011-07-13 21:49

Kedves Eve1122!
Sajnos nem kóstoltam még a bolti salsat, így ebben nem tudok segíteni, de ha kipróbálom, és sikerül összehozni valami hasonlót, szólok :) Üdv: Szaszy

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
788