r
Nosalty Logó

Meggyes muffin pipőke konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes muffin pipőke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, félbevágjuk, negyedeljük, ahogy szeretnénk.
  2. A kókuszreszeléket a zabpehellyel és a kókuszolajjal aprítógépbe tesszük, és addig dolgoztatjuk a gépet, amíg egynemű masszát nem kapunk. Lehet kissé darabos a végeredmény.
  3. A masszát keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, hozzákeverjük a joghurtot, majd belereszeljük a meghámozott, magházától megfosztott almát.
  4. Az erythritolt felverjük a tojással, majd a masszánkhoz forgatjuk.
  5. A muffin formánkba papír kapszlikat teszünk, és elkezdjük beleadagolni a masszát, közben meggy darabkákat rejtünk bele.
  6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük, 10 percig magas lángon, majd alacsonyra kapcsoljuk a gázsütőt az utolsó 10 percben. Ebből az adagból 6 db muffint süthetünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8560
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Ajánló

A muffin langyosan fogyasztva és még másnap is nagyon puha volt. A gyümölcsadagot növelhetjük, de nekem elegendő volt a 2-2 szem meggy muffinonként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nosalty-n találtam a két kedvenc muffinom receptjét. Szerettem volna magam kitalálni egyet, a kedvenc alapanyagaimmal, mint a zabpehely és a kókusz. Végül kétfajtát készítettem, hasonló tésztával, csak más fűszerezéssel és idénygyümölccsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!