r
Nosalty Logó

Meggyes Duna hullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csinka
Meggyes Duna hullám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1723 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2419 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 6891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1.5 dl meleg vízet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez).
  3. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütük.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 56269
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csinka 2 recept

Az egész családom szereti ezt a finom süteményt. Én másnap, illetve harmadnap szeretem a legjobban, csak akkor szinte már egy morzsa sincs belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek