r
Nosalty Logó

Marcipános–mandulás linzerkorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Marcipános–mandulás linzerkorongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 5834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    331.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 5834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 480 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk, és megsütjük őket.

Töltelék

  1. A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral.

Díszítés

  1. A marcipánmasszát átgyúrjuk, és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk.
  2. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
  3. Összetörjük a csokoládét, és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórjuk meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1214
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Múlt év Karácsonyára sütöttem meg, Lajos Mari süteményes könyvből. Ajánlom az ünnepekre.

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek