r
Nosalty Logó

Mandulahabos mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Mandulahabos mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 4190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 4190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulahabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Egy tálba szitáljuk a 2 féle lisztet és a sütőport.
  3. Mixerrel összedolgozzuk a vajat és az apró kockákra vágott/ reszelt marcipánt. Hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
  4. Ezután egyenként mehetnek bele a tojássárgák és az egész tojások: alaposan dolgozzuk össze a masszát, mielőtt a következő tojást hozzáadjuk.
  5. Ezt követi a tejföl és a vanília, majd a száraz anyagok. Ha már egynemű a massza, simítsuk a tortaformába, és kb. 30 percig süssük.
  6. Míg a torta sül, elkészítjük a mandulahabot: verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Mikor már kemény a hab, részletekben adjuk hozzá a kristálycukrot. Végül óvatosan keverjük hozzá szilikonos lapáttal a darált mandulát.
  7. Félóra sülés után vegyük ki a tortát a sütőből, simítsuk a tetejére a mandulahabot, és további 15 percig süssük. (Én ekkor már a legalsó rácson sütöttem, hogy ne barnuljon meg hamar a teteje, de azért átsüljön a torta, mert félóra után még nyers volt a közepe.)
  8. Ha kész a torta, várjuk meg, hogy kihűljön, fordítsuk ki a szilikonos formából és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4643
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulahabos mandulatorta
Szofika 104 recept

Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvéből való, egy igazi különlegesség, mandulaimádóknak kötelező. A méltatlanul mellőzött kukoricaliszt főszerepet kap benne, és meg is hálálja. Nagyon finom torta.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek