Mákkrémes kávés piskóta recept

Mákkrémes kávés piskóta
Mákkrémes kávés piskóta
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom íze lesz a máknak a süteményben, pedig nekem nem is kedvencem. Saját találmány ez a desszert. Hűtőbe téve, jól kihűlve mennyei!!

hozzávalók / 3 adag

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 27 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 27 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • 2 dl kávé a piskóta locsolásához

Mákkrémhez:

  • 2 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg darált mák
  • 1 dl víz
  • 12,5 dkg vaj
  • 3-4 ek porcukor

Tetejére:

ajánlat

Ha előtte választottál tőlem valamilyen fincsi levest, akkor ez a sütemény utána tuti jól  fog esni!!!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Piskóta mákosan, Kávés mákkal töltött piskóta,kávés mákos réteges

elkészítés

  1. A piskótához a 4 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a mákkrémet. A tejet a liszttel, van. cukorral felfőzzük. Kihűtjük.
  6. Egy másik edényben a vizet a mákkal felfőzzük. Kihűtjük. A porcukrot a vajjal elkeverjük, majd az egészet összeöntjük. Alaposan elkeverjük.
  7. Ha kész a tésztánk, elfelezzük. Egyik felét egy piskóta hosszúságú mélyebb tálba vagy tepsibe tesszük. Meglocsoljuk feketekávéval.
  8. A kihűlt mákkrémet a tésztára kenjük. Rátesszük a másik lapot is.
  9. Tortabevonót felolvasztunk kevés olajjal, és díszítjük a sütink tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 149
elküldve: 23
receptkönyben: 352
elkészítve: 3/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
318 recept

Hozzászólások (5)

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!