r
Nosalty Logó

Májas hurka ahogy luveges készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
luveges
Májas hurka ahogy luveges készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 7451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1243 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    357 g

Zsír

  • Összesen
    444.6 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    2101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8421 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    643 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26038 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    110 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    607 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1988 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 7451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst a zsírszalonnával feltesszük főni, addig főzzük, amíg jó puha nem lesz (kb. 40-60perc).
  2. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. A rizst feltesszük főni (mikróban jénaiban gyors és nem ragad le).
  4. A májat ledaráljuk a főt hússal, a hagymával és zsemlével (a zsemlét kicsit meglocsoljuk a húslével).
  5. Az egészet ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.
  6. Ha kész, tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9685
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Italnak: száraz fehérbort ajánlok. Köretnek: friss kenyér, mustár, esetleg savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
luveges 29 recept

Mivel imádom a hurkát, és manapság nem vágunk disznót, így ha megkívánjuk, gyorsan tudok készíteni. Valójában az igazi májashurka az, amit disznóvágáson készítünk, mert akkor több minden kerül bele. De ez is nagyon ízletes, és gyorsan elkészíthető. Ha többet készítünk, bezacskózzuk, és fagyasztóban tároljuk, így ha megkívánjuk, csak elővesszük és megsütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!