r
Nosalty Logó

Magyaros tatár beefsteak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Magyaros tatár beefsteak
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 2345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1726 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5527.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    645 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    608 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tatárhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tatárhoz

  1. A legszebb húst választjuk a hentesél. Ha szeretnénk, zsírpapírba csomagolva a hűtő leghidegebb pontján (max 3 fok) 1-2-3 napot érlelhetjük is. Ez esetben a zsírpapírt naponta cseréljük le!
  2. A húst daráljuk le, vagy ha időnk/kedvünk engedi, jó késsel vágjuk egészen apró darabokra - az eredeti tatár így készült.
  3. Az összes hozzávalót adjuk a húshoz, majd jól dolgozzuk el.
  4. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük pár órára.

A tálaláshoz

  1. A kenyereket aranyszínűre pirítjuk.
  2. A vajat külön kínáljuk - sokan szeretik a kenyerükre kenni a húskrém alá.
  3. A hegyes erős paprikát vágjuk apróra, hogy mindenki kedve szerint szórhasson belőle.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 260085
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 03.

Ajánló

A lilahagyma és a paradicsom is üdvös dolog mellé. :)

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek

Receptjellemzők

A tatár beefsteak, ahogy mi készítjük. Nagyjából, hiszen pont úgy nincs receptje, mint a lecsónak vagy a pörköltnek. Nem muszáj összekeverni előre, ha nagyobb társaságnak készítjük, kis tálakban kitehetjük nekik a hozzávalókat, hogy mindenki úgy állítsa össze, ahogy a legjobban szereti.

Hozzávalók

A tatárhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!