Magvas pogácsa ahogy Csilla készíti recept

Magvas pogácsa ahogy Csilla készíti
Magvas pogácsa ahogy Csilla készíti
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, és egyből dupla adaggal sütöttem.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

magos pogácsa, újhagymás-magos pogácsa, tökmagos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, cukrot és a sót elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, az újhagyma apróra vágott zöldjét és a tökmagot.
  2. Jól összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét késsel bekockázzuk.
  4. Kör alakú szaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, és felvert tojással lekenjük.
  5. A tetejét megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
958 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718