r
Nosalty Logó

Magos sajtos rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magos sajtos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgája a tésztába, a fehérje a rudak megkenéséhez kell majd.
  2. A margarint megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a sót, majd belevegyítjük a tejfölt, az olvasztott margarint és a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, ami viszonylag lágy marad, ilyennek kell lennie. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára (nem gond, ha többre).
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb ujjnyi vastagra nyújtjuk. Célszerű inkább fóliát tekerni a nyújtófára, és minél kevesebb lisztet használni, mert akkor a rudacskák sem lesznek lisztes ízűek kész állapotukban. Tetszés szerint vágunk rudakat (én kb 1x 5 cm-t vágtam), és besorakoztatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerint a magvakkal vagy a sajttal, majd 10-15 percig sütjük őket. A tepsiből kivéve hagyjuk hűlni kicsit, és csak ezt követően szedjük le, hogy ne töredezzenek szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13434
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Teteje díszíthető lenmaggal, szezámmaggal, köménymaggal. Ha teljesen be akarjuk vonni, akkor célszerű vastagabban kenni tojásfehérjével, hogy a magok jól odaragadjanak sülés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem sokban különbözik a recept más sajtos rudaktól, de nekem ez vált be eddig a legjobban, mert az olvasztott margarinnak hála, sokkal könnyebb összeállítani és a végeredmény is puhább, mint az általam eddig használt recepteké. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek