Lusta asszony túrós pitéje recept

Lusta asszony túrós pitéje
Lusta asszony túrós pitéje
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen nem rólam szól az elnevezés, de mindig izgatott, hogyan lehet ebből süteményt sütni. Kétkedéssel fogadtam a dolgot, ezért ki kellett próbálnom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite gyúrt tészta nélkül, gyors túrós pite, túrós pite egyszerűen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport és szódabikarbónát (csak azért, mert elfogyott a sütőporom) egy edényben összekeverjük.
  2. A tejet, a tojást, a vaníliakivonatot habverővel összekeverjük egy másik edényben.
  3. Egy 30x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit jó alaposan megvajazunk 5 dkg vajjal.
  4. A vajas felületen egyenletesen eloszlatjuk a liszt felét.
  5. A lisztre rámorzsoljuk a túrót, szintén egyenletesen eloszlatva, rászórjuk a mazsolát, és ráreszeljük a citrom héját.
  6. A túró tetején eloszlatjuk a sütőporos liszt másik felét, és egyenletesen meglocsoljuk a tojásos tejjel.
  7. A kupac tetejére csipkedjük a vaj másik felét, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 15 923
elküldve: 4
receptkönyvben: 70
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1807 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini sze, 2014-07-16 20:38

Ezt a receptet senkinek nem ajánlom jó szívvel. Az én változatom annyiban különbözik, hogy a szárazanyagokat nylonzacskóban összerázzuk, a többi ugyanaz. Az enyém száraz és kemény sütemény lett. Mindenki jobban jár, ha rendes tésztával készíti a túróspitét!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2014-03-19 11:36

Őszintén nem tartottam gyorsabbnak. Összegyúrni egy tésztát ugyanannyi időbe telik, mint ezt összeöntözgetni. Kételyeim eloszlatta a végeredmény. Egyébként nagyon finom lett.

dadimami
dadimami sze, 2014-03-19 11:01

Nem írod, hogy a végeredmény eloszlatta-e a kételyeidet. Elégedett voltál-e vele, vagy maradsz a korábbi - nem lusta-asszonyos - elkészítési módozatnál? A fotó alapján nem lehet megvetendő ez sem, és olyankor jól jön az ilyen gyors megoldás amikor valami gyors nasira van igény és a hozzávaló éppen adott.
üdv: Margó

318