Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lacikrumpli

Lacikrumpli
Lacikrumpli
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (66)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban szinte hagyomány a lacikrumpli készítése, szájról-szájra terjed a recept, én az anyósomtól lestem el.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
  2. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
  3. Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
  4. Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 285 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 476 115
elküldve: 97
receptkönyvben: 4 783
elkészítve: 140/187
Facebookon megjelent: 4

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sertéshúsos tepsis burgonya, tepsis krumpli

Hozzászólások (66)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-07-05 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Béba_43
Béba_43 Mon, 2017-05-01 12:25

SZIASZTOK!
Egy kiccsit a befűrezett húst előre átsütöm. S alulra a krumpli, főtt tojás karikázva, tejföl, rá a husi, s ismélt krumpli, főtt tojás, ja és közben minden szelet közé egy-két lila hagyma karikázva! S vaj darabkákkal, s újabb adag krumpli, rá ismét tejföl, s a legtetjére bacon szalonna. S akkora a tepsim, hogy 8 szelet hús fér bele ésa többi hozzávalók! Hogy jó szaftos legyen a tetejére még jön tejföl és darabolt vaj! Mikor ropogós, hagyom állni, hogy a krumpli beszívja a fínom nedüket, ne legyen száraz! ISTENI MÉG KÉT NAP MÚLVA IS, HA MARAD!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-12-04 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-12-03 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-08-07 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-07-02 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

IKO78
IKO78 Thu, 2015-05-21 10:29

Nagyon finom lesz és még omlósabb a husi,ha egy 4-5 evőkanál paradicsomlevet összeturmixolsz kb.5 gerezd fokhagymával és ezzel öntöd le a tetejét pedig füstölt sajttal megszórni,de ezt csak a 30-40 perc párolás után.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-04-06 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-04-05 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-04-03 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-04-02 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2015-03-26 16:08

Ma ebédre csináltam: valóban mennyei! mondjuk az én hozzávalóimnak kacsasütőben lefedve több, mint egy óra kellett, mire megpuhultak. utána levettem a fedőt és addig sütöttem míg a krumpli kicsit megpirult és a víz nagy része elfőtt, így összességében majdnem 2 órát volt a sütőben (régi villany, kb. 200 fok)
Sok hagymával (3 nagy fej), karajjal és egy piros kaliforniai paprikával készült. legközelebb karikázok bele még paradicsomot is és szaftosabb hússal (tarja) készítem, akár még több hagymával és tejföllel, hogy szaftosabb legyen. Köszönöm a receptet!

Mazsola75
Mazsola75 Sun, 2013-03-31 21:08

Kedves Muci néni!

Mint sok oly más receptedet, ezt is kipróbáltam. De ez most sajnos nem lett igazi siker. :(
Végig olvasva a hozzászólásokat, látom,hogy más is találkozott ugyanazzal a problémával, mint én.
Még pedig azzal, hogy a krumpli 1 óra sütés után is nyers maradt. :(
Ugyan ízre finom lett összességében... de a nyers krumpli sajnos rontott rajta.
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy véletlenül nem főtt krumplival kell csinálni???
(Mert a receptben számomra már többször visszanézve úgy tűnik, hogy alulra és felülre is nyersen kell a krumplit felkarikázni.)

Válaszodat előre is köszönöm és bízva a legközelebbi sikerben.

Ölel: Tünde

Muci
Muci / Muci Fri, 2013-04-12 19:53

Kedves Tünde ! /Mazsola 75 /
Az utóbbi pár napban nem voltam itthon, illetve gépközelben , így csak most tudok válaszolni.
Én mindig nyers krumplival készítem. A felső réteg krumplit vékonyabb karikákra szelem, mint az alsó sorba kerülőket. Gondolom a sütők sem egyformák, de alul- felül sütési módot javasolok.
Amennyiben biztosra akarsz menni, kb. 30 percig alufóliával letakarva párold és ezt követően süsd
tovább, még megpirul.
Üdv.: Muci

Kupszi
Kupszi Sun, 2013-02-17 14:30

Én régebben gyakran sütöttem ilyen husit, örülök, hogy megint rátaláltam:) Lehet variálni a hozzávalókkal, csirkével is készítettem. A sütéshez mindig jénai tálat használok fedővel, melyet leveszek, ha már villával beleszúrva minden puha. Ekkor fedő nélkül pirítom kicsit.

pacs83
pacs83 Sat, 2013-02-09 14:03

Nekem most sül a sütőben. Kíváncsi leszek, milyen lesz. Elfelejtettem vöröshagymát venni, ezért lilahagymával készítem.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-02-09 11:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Böbe0402
Böbe0402 Sat, 2012-11-10 01:59

Mióta a tavasszal kipróbáltam, az egyik kedvenc lett. Már nem is számolom, hányszor kellett elkészítenem. A család imádja, én is, főleg, hogy egyszerre megvan a komplett ebéd. Nem kell külön köret, sőt savanyúságot sem igényel. (Én nem tettem bele paprikát, viszont rengeteg-rengeteg vöröshagymát.) Tarjából készítem, jó szaftos lesz tőle a krumpli. Kacsasütőben sütöm, az elején fedő alatt, így nem fordulhat elő, hogy nem puhul meg. A végén leveszem a tetőt, ekkor a vízgőz eltávozik, a rakottas teteje viszont szépen megpirul. Mindenkinek ajánlom, bár nem fogyókúrázóknak elsősorban.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Tue, 2012-09-04 13:01

Szia!
Másodszor lesz ez az ebédünk.Én ajánlanám annak,akinek nem sült meg rendesen a felső réteg krumpli,h fedje le alufóliával,úgy biztos megsül,én is igy készitem.A végén leveszem róla a fóliát,és pirosra sütöm a tetejét.Nagyon finom,és egyszerre készül a körettel,időt lehet vele spórolni,szeretem az ilyen recepteket!Köszönet érte!Üdw Timea

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-07 15:18

Szia "sonja17 " !
Érdekes ötlet, de biztos nem rontja el.
Üdv.: Muci

PEGS
PEGS Fri, 2012-04-20 11:43

Köszi :-) Én az első időben alufóliával/sütőpapírral letakarva sütöm. Utána hadd süljön erősen

EperUK
EperUK / EperUK Sun, 2012-04-08 16:24

Tegnap ezt készítettem ebédre, Laci nevű férjemnek:) Picit megvariáltam. A húst felkockáztam és tejföl helyett 3 dl tejszínt két tojással kevertem el. Nagyon finom lett, azt hiszem az oxfordi húspogácsához hasonlóan ez is rendszeresen szerepelni fog az ételeink között;) Köszi a receptet. Kellemes Húsvéti ünnepeket.
Üdv: Saci

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-04-08 17:28

Kedves Saci !
Örülök, hogy végül finom lett, remélem a férjednek is ízlett. További szép ünnepet kívánok.
Üdv.: Muci

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2012-02-17 13:03

Kedves Muci!
Tiéd lett 2012.02.16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Réka001
Réka001 / Réka001 Sun, 2011-09-25 13:48

Hát én nem tudom mit ronthattem el, de a felső réteg krumplim nem sült át, nyers maradt. 1 órát volt a sütőben, de gondoltam akkor adok neki még egy fél órát...de a krumpli nyers marad a tetején. Én nem tudom ki hogy tudta megcsinálni, de nekem a felét ki kellett dobni. Amúgy sem ízlett volna...kár a karajért. Ízlések és pofonok:)

Erikacseder
Erikacseder Fri, 2013-02-08 19:24

Olvastad te drága , hogy a felső réteget előre meg kell főzni de akár az összes erre szánt krumplit is megfözheted előre.

pomegranate
pomegranate Thu, 2012-02-23 12:53

Sziasztok!
Nem szeretnék okoskodni, de mi ezt mindig alufóliával letakarva sütjük kb. 1 órán keresztül, utána pirítjuk a tetejét!
Ja, és a +paradicsom szeletek még pikánsabbá tehetik!
üdv

z1
z1 / z1 Fri, 2012-02-17 00:06

Szia! Én a húst elősütném ( mindkét oldalát megpirítanám ) és a burgonyát előfőzném. A karajnak, ha egyáltalán karajt használnék, akkor a tarja felőli zsírosabb részét használnám, plusz egy kevés füstölt szalonnát tennék a tetejére. A sütés közben kiolvadó zsír megvadítaná a végeredményt. ...szerintem. Z.

Muci
Muci / Muci Tue, 2012-02-21 18:38

Szia z1 !
A recepteket mindenki saját ízlésének megfelelően módosíthatja, de a végeredményért már ő lesz a felelős, bár amit leírtál biztos nem rontja el, csak kicsit más lesz.
Üdv.: Muci

z1
z1 / z1 Tue, 2012-02-21 20:54

Kedves Muci!
Ha jól emlékszem Réka 001-nek válaszoltam, ill. tettem némi javaslatot arra vonatkozóan, - meglátásom szerint- hogyan lehetne a végeredményen javítani.
Nem téged akartalak cikizni.
Z.

fanyul
fanyul Sat, 2011-12-17 13:16

Valoszinuleg azert nem izlett, mert nem sult at rendesen, inkabb parolt, mint sult ize lehetett. Nekem is mindig ez volt a gondom, hogy nyers es izetlen maradt a krumli. Valaki javasolta, hogy sutes elott felig fozzem meg a krumplit, igy garantaltan megpuhul. Azota mindig igy keszitem.

Picuur
Picuur Sat, 2011-09-03 13:31

Elkészítettük anyukámmal, darált hússal, és nagyon finom volt!
Köszönet a receptért!

gymrdjanov
gymrdjanov Sat, 2011-02-05 18:41

Nagyon sok jó receptre bukkantam rá már eddig is a No Salty webszakácskönyv oldalain. Ma megpróbáltam a Lacikrumplit. Darált hússal csináltam (ez volt kéznél...). Nagyon finom lett! Az egész család nagyon nagy élvezettel fogyasztotta. Ezentul biztosan sűrűn az étlapon lesz!

tucsike
tucsike Fri, 2010-10-08 12:54

Nagyon finom ez a Lacikrumpli, nem sajnáltam tőle a tejfölt. Legközelebb darálthússal csinálom meg. Ja és tettem bele karfiolt is, nem rontotta el. tucsike

415
burgonya 1 kg
sertés rövidkaraj 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
zöldpaprika 1 db
disznózsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint