r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos galette, töltött széllel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Kolbászos-sajtos galette, töltött széllel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

feltét

Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3176 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6666.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9528 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    727 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tészta

feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Fél bögre langyos vízben az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és a maradék langyos vizet.
  2. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet adjunk hozzá!) Kelesszük meg langyos helyen, takarjuk le egy konyharuhával. (kb. 1 óra hosszáig)
  3. Amíg kel, elkészítjük a szószt.
  4. Ha megkelt a tészta, kisebb, narancs nagyságú darabokat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire kinyújtjuk egyenként, kb. 4-5 db fér el a nagy gáztepsiben. Széleit körben végigpakoljuk sajtdarabokkal, majd ezt behajtjuk.
  5. Közepére rákenjük a paradicsomos szószt, kolbászkarikát teszünk rá, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is tolhatjuk. Megsütjük 200 fokon. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már színt kapott. Jó étvágyat!

feltét

  1. A sertészsírt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lila hagymát. A paradicsomot pürésítjük aprítógépben vagy villával összenyomkodjuk, és a hagymás zsírra tesszük.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fűszerpaprikát, az ízlés szerinti borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, sót. Összefőzzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 666
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 15.

Ajánló

Én nem csak reszelt sajtot tettem a közepére, hanem nagyobb darabokra vágott sajtot is!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az az étel, ami épp oly jó reggelire, tízóraira, ebédre vagy vacsorára!! Másnap is grillen vagy sütőben újra lehet melegíteni.....két szóval: mindig jó!!!!! :-))))

Hozzávalók

Tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek