Kókuszos zabpelyhes rozskeksz recept

Kókuszos zabpelyhes rozskeksz
Kókuszos zabpelyhes rozskeksz
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (53)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyuszis répatorta készítésekor maradt egy kevés a kókuszreszelékből. A kellemes, összetéveszthetetlen illatának szagolgatásán túl szerettem volna felhasználni a maradékot. Sokáig kókuszszeletben vagy kókuszos habcsókban gondolkodtam, de egyiket sem igazán szeretjük, így kapóra jött, hogy reggelire gyümölcsöt, valamilyen házi gabonakását vagy gabonakekszet eszünk, így megszületett az alábbi recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annyi verziója van, ahányszor megcsinálod: száraz anyag más aránya vagy másfajta lisztek, zabkorpa (lényeg, hogy összesen 20 dkg legyen).
Lehet bele tenni 1-2 evőkanál kakaóport, karobport vagy felaprított csokit. Mehet bele fahéj, mézeskalács-fűszer.
Cukor csökkentése mellett lehet beletenni mézet vagy juharszirupot. Jól illik a tésztába dió vagy más mag is.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rozskeksz, zabpelyhes rozskeksz, reform cookie
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt (4-5-ös fokozat).
  2. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, a csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
  4. A lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük.
  5. A lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
  6. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyiakat), és 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.
  8. Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 63 723
elküldve: 59
receptkönyvben: 1 719
elkészítve: 141/183
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept
hirdetés

Hozzászólások (53)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BelsoAncsa
BelsoAncsa p, 2016-10-21 13:15

Meddig áll el?
Elkészítettem többször is. Eddig mindig elfogyott néhány nap alatt, viszont most elmegyünk néhány napra és itt marad egy fél adag a konyhapulton (egymagam eszem).
Nekem a tojás is tiltott, így 1 ek olívaolajat használtam helyette. Nekem egyszer puha, egyszer keményebb. Azt hiszem a sütési időn múlik :) (volt korábban kérdés, ha jól emlékszem)...
Isteni finom! Csak ajánlani tudom. :)

picipucok
picipucok v, 2015-11-01 16:34

Kedves Memi!

Isteni finom lett a keksz! Olyan kérdésem lenne, hogy ha sütőtökkel szeretném variálni akkor mit javasolsz? :)

Előre is köszi! :)

Niki

Receptműves
Receptműves / Receptműves v, 2015-11-01 19:26

Kedves Niki,
1-2 evőkanál sült tököt szerintem elbír, max nem lesz annyira ropogós. Bátran próbálgasd :-) Üdv. Emi

fodorne36
fodorne36 k, 2015-01-27 10:23

Szia!
Meddig kell sütni?
180 fokon kb 10 perc múlva ki is vettem,de így is mintha kicsit odakapott volna...
Cukor helyett egy kanál mézet tettem bele,de kevésnek bizonyult....

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2015-02-05 00:34

Szia,
a kép alján látható a sütési idő (15 perc).
A 7 dkg cukrot nem helyettesíti 1 kanál méz... és a méztől kapott oda.
Üdv.

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 sze, 2014-10-22 18:03

Nagyon finom a keksz, már többször is elkészítettem különböző verziókban (alap kókuszos, diós-fahéjas, kakaós-kókuszos...). Most arra gondoltam, hogy tennék hozzá egy kis sütőtök pürét meg mindenféle finom fűszert :). Te melyik hozzávaló "rovására" tennéd bele a tököt?

Kodia1
Kodia1 cs, 2014-07-03 20:47

Nagyon finom a keksz. Nem tudom mennyire kell keménynek lennie, de az enyém puha, ami nem baj :-) Sütőport nem használhatok és vaj helyett kókuszzsírt tettem bele.

kiskifli13
kiskifli13 cs, 2014-02-13 13:24

Kedves Receptműves! Elkészítettem tegnap és valami isteni! Igazi keksz jellege van, ropogós, és sokféleképpen variálható. Mi cukor helyett édesítőt raktunk bele, vaj helyett pedig kókuszzsírt, és így is nagyon jóó!! :)
Évi

killercsaj
killercsaj p, 2013-11-08 21:33

Szia!
Én is kipróbáltam a recepted, mivel diétázom zabliszttel és édesítővel készítettem el, hihetetlen finom lett, még a finnyás kisfiamnak is ízlik! :)
Köszönjük szépen!

bakiko
bakiko szo, 2013-10-12 15:31

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, speciális diétám része lett, minden második héten dupla adagot készitek és folyton variálom legutóbb kakaot és fahéjet tettem bele ugy is finom volt. Szóval nagyon hálás vagyok érte.

Leti
Leti k, 2013-10-01 14:08

Finom nagyon :) Rengetegszer készítettem el, tényleg öt perc alatt készen van. Aki szereti, tegyen bele mazsolát is! Mézzel is kitűnő.

maraib
Maroy / maraib h, 2013-07-29 09:22

Szia!

Egy kérdésem van: mitől (vagyis hogyan) lesz kemény?
AMikor elkészül , akkor kiteszem a sütőrácsra, és vissza a még meleg sütőbe, vagy hogyan?

Nekem nagyon finom lett, csak másnapra már nem jó (nyúlós) az állaga.

Előre is köszönöm a tanácsot!

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2013-10-03 21:04

Szia,
én a sütési idő letelte után kiveszem a tepsivel (sokszor át sem teszem rácsra), hagyom kihűlni, majd fém kekszes dobozban tárolom és friss, ropogós marad.
Esetleg egy picit süsd tovább, hagyhatod a sütőben is kihűlni (akkor igazán kemény lesz) és úgy tárold, hogy ne tudja elszívni a levegő páratartalmát. Üdv, Memi

Lamilla
Lamilla / Lamilla k, 2013-05-07 22:05

Hú, hát ez isteni finom. Rozslisztem sajnos pont nem volt itthon úgyhogy Grahammel csináltam, de legközelebb biztosan kipróbálom rozsliszttel is. Köszi!

gabka
gabka / gabka cs, 2013-04-04 13:39

Kedves Memi! Bevallom, kicsit féltem elkészíteni, de kimondottan zabpehelyhez kerestem keksz receptet. Eddig mindig fűrészpor ízűekkel találkoztam, illetve nem az én ízlésemnek megfelelővel. DE EZ!!! Köszönet érte :-) Elsőre csak annyit változtattam, hogy kókuszzsírral és nyírfacukorral készítettem. Még egyszer köszönöm! Gabi

kitty168
kitty168 v, 2013-03-31 18:38

Koszonom a receptet, nagyon finom lett, 3 adagot sutottem egyszere.

krisztinaa91
krisztinaa91 cs, 2012-11-08 17:27

Kedves Receptmuves! Most lettem kesz a sutivel, egybol ket adagra neveztem be :) Igy is mindossze 26 keksz jott ki belole, ha a parom rakap, holnapra nem is marad :) Igaz kicsit atalakitottam a receptet, kevesebb kokuszom volt itthon, igy tobb lett benne a zabpehely, meg update-eltem is. Igy biztos nem annyira finom, mint az eredeti, viszont nekem igy is nagyon izlik (meg legalabb lelkifurdalas nelkul eszem :) szoval koszonet a receptert!

Gimilla
Gimilla / Gimilla v, 2012-10-28 17:55

Szia!
Nagyon finom a recept de egyszerre 3 adagot kell bekevernem mert egy nem elég. :D Legutóbb is csak egy vacsira lett elég. :D Nagyon nagyon finom!!!

Sajtmorzsa
Sajtmorzsa cs, 2012-10-04 15:16

köszönöm a választ!
közben megcsináltam, úgy érzéssel raktam belőle, és nagyon finom lett!5 perc alatt elfogyott:)
Nagyon egyszerű és finom recept!

Sajtmorzsa
Sajtmorzsa k, 2012-10-02 13:46

Nagyon pompásnak tűnik ez a recept, biztos kipróbálom:)
2 kérdésem lenne: 6dkg zabpelyhet hogy tudom kimérni?gondolom a lisztnél könnyebb, vagyis egy evőkanál nem 2 dkg.. illetve szeretnék belerakni napraforgó magot, ezt melyik összetevő rovására kell megtennem?:)
köszi

Receptműves
Receptműves / Receptműves k, 2012-10-02 14:04

Kedves Sajtmorzsa,
én minden összetevőt konyhai mérleggel mérek ki, mert a háztartásomban található evőkanalak között is van (néhol egész jelentős) különbség.
A napraforgó magot a kókusz és a zabpehely rovására tudod beletenni.
Kellemes napot, Memi

besi
besi cs, 2012-04-05 08:31

Ez a keksz valami fantasztikus! Így ahogy van!:) De tovább variálva azaz akár kókusz nélkül, kakaósan, akár aszalt gyümölcsökkel gazdagítva csoda finom kis keksz!!
Köszönöm!!!

birta
birta cs, 2012-01-12 21:23

Sziasztok! Megcsináltam a kekszet, nagyon finom lett. Megcsináltam egy adag kakaósat is. Vendégek voltak nállunk hát annyira ízlett nekik, hogy mindig rájártak :-) Ez az igazi elismerés. A vendégek Romániából jöttek és egyből lefordíttatták vele a receptet. Ez volt tegnap. Ma úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom egy sós változattal is. A kókusz helyett tettem bele 10 dkg reszelt sajtot, cukor ugye nem kell bele, raktam hozzá egy kis delikátot és lenmagot is. A sajt miatt a vajat 8 dkg-ra csökkentettem. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek le lehet cserélni a vaj egy részét mondjuk tejfölre vagy joghurtra. Ha igen milyen arányban? Lehet, hogy ha sikerül akkor még egészségesebb és fogyisabb lenne.
Én ikreket várok és itthoni pihenésre vagyok ítélve ezért keveset mozgom, próbálok egészségesebben étkezni.
Köszi még egyszer a receptet!!!!!!!!!!!

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2012-01-12 21:32

Kedves birta, örülök, hogy sikered volt. Bátran cserélgetheted az összetevőket, fele vaj mennyiséggel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tészta legyen szerintem működik :-) Szép estét, Memi

birta
birta p, 2012-01-13 10:28

Köszönöm gyors válaszod. Ma jönnek édesanyámék és még sütök két adag kekszet, mert a vendégek vittek az útra is magukkal:-) Most kipróbálom fele tejföllel:-) Majd megírom milyen lett! Szép napot!!!!!!!!!!!!!!

Krisznyuszi
Krisznyuszi h, 2011-12-19 14:26

Szia!
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt, és külön öröm, hogy egészséges is. Én a sima zabpehely helyett vegyeset tettem bele, amiben voltak aszalt gyümölcsök és magvak is. A koliban sütöttem meg, és a fiúk pillanatok alatt elkapkodták :D

erika617
erika617 sze, 2011-11-30 11:45

Egy kis segitséget szeretnék kérni.Olyan receptet keresek ahol a kekszet összkell ragasztani valamilyen krémmel.köszönöm!

duri
durci / duri p, 2011-10-21 21:09

Heló!
Ma dupla adagot készítettem és a gyerekek már meg is ették!Nagyon finom keksz.

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla v, 2011-09-18 16:01

:D:D:D hát kedves Receptműces, megsütöttem. Mielőtt kisütöttem volna, láttam, hogy ez kevés lesz, mert ha a férjemnek is ízlik, akkor abból nem marad útravalónak. Gyorsan kevertem egy második adagot, amibe már szezámmag és napraforgómag is került. Ja, és hozzáteszem, a férjem utálja a kókuszt. Most ott tartok, hogy valami dobozba el kell mentenem a maradékot :). Hát szóval isteni! És egészséges, nem hízlal (persze nem kell megenni az egész tepsivel egyszerre, bármekkora is a kísértés)

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla v, 2011-09-18 10:00

Hát ennek a receptnek nagyon örülök!!!!! Épp azon törtem a fejem, hogy valamit kellene sütnöm az ingázós lányomnak, hogy ne szénhidráttal tömjem, reggel megy, este jön, közben nehéz se legyen a kajáscsomag, finom is legyen, tápláló is, hát ez ideális!!! Köszi!

Receptműves
Receptműves / Receptműves cs, 2011-07-28 11:22

Szia Ágika, akkor jó nagyokat készíthettél :-))) Nekem 12-20 db szokott lenni, a 20 db-nál kb. 5 cm átmérőjű a keksz.
Szép napot, Memi

474