r
Nosalty Logó

"Kínai" pirított tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
"Kínai" pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 570 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1735.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    3232 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    585 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 570 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6940.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    585 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    12927 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    2338 micro
  • Lut-zea
    2897 micro
Összesen 2280 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Elkészítés

Tészta pirítása

  1. Én egy nagy serpenyőt használtam, ebben készült minden. Először szárazon megpirítjuk benne a spagetti tésztát. Figyelni kell rá, mert könnyen odaég. Én több kisebb adagban csináltam, ami kész, azt félretesszük.

Húsi elkészítése

  1. A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval rá a csirkemellre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és összekeverjük vele.
  2. Egy 5-10 percre félretesszük. Az se gond, ha nincs rá idő, de jobb ha picit áll.
  3. A serpenyőben hevítjük az olajat, beleszórjuk a csirkemellet, majd pirosra sütjük.
  4. Amikor kész, azt is kiszedjük, és félretesszük.

Zöldségek elkészítése

  1. A répát csíkokra, a káposztát és a paprikát kockákra, a gombát és a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  2. Még mindig ugyanabba a serpenyőbe ahonnan a csirkét kivettük, ha szükséges öntünk még egy kis olajat, és beleszórjuk először a répát és a káposztát, mert azok puhulnak meg legnehezebben. Majd amikor már kevésbé kemények, hozzádobjuk a gombát, a paprikát és a hagymát.
  3. Ízlés szerint öntöttünk hozzá szójaszószt és worcestershire-szószt. Nem sokat, csak, hogy legyen egy kis íze. Kicsit a zöldséget is megsózzuk.
  4. Amikor a répa már majdnem puha, de inkább egy kicsit még ropogós, hozzádobjuk a koktélparadicsomot, és egy picit azt is pirítjuk. Nem sokat, mert pár perc után szétesik.
  5. Amikor kész, ezt is kiszedjük, és félretesszük.

A fúzió

  1. A serpenyőbe, amiből kiszedtük a zöldséget beletesszük a tésztát. Felöntjük 6 deci vízzel. Öntünk hozzá szójaszószt és egy kicsi worcestershire-szósz ehhez is. Szójaszószból én kb. fél decit öntöttem hozzá kisebb adagokban, folyamatosan kóstolgatva, mert töményen nem szeretem.
  2. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolgatjuk, és kevergetjük időnként egészen addig, míg a tészta megpuhul.
  3. Amikor a tészta puha, a víz már majdnem teljesen elpárolgott alóla, hozzáadjuk a csirkemellet és a zöldségeket, majd óvatosan összekeverjük. Picit várunk, míg a zöldség és a csirke ismét átmelegszik, és már ehetjük is. Ízlés szerint sózhatjuk is a tésztát, én túlsóztam a zöldséget, úgyhogy a tésztára már kevesebbet tettem, így nem lett annyira sós az egész étel.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 97454
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a receptnek talán annyi köze van a kínaiakhoz, mint nekem kék szemmel és szőke hajjal. :) Nem vagyok nagy rajongója a kínai kajáknak, egyedül a pirított tésztának. Több receptet is kipróbáltam, de valahogy egyik se volt olyan, ami az én számnak megfelelt volna. Sokáig azt hittem, hogy a pirított tészta főétel, aztán valaki közölte, hogy az a köret, úgyhogy megalkottam egy főételnyi köretet saját kitalálás alapján. A mértékegységek nem biztos, hogy pontosak, fűszerezni szemre és ízlésre szoktam, de remélem mindenkinek ízleni fog. :)

Hozzávalók

Tészta pirítása

Húsi elkészítése

Zöldségek elkészítése

A fúzió

Címlapról ajánljuk

További cikkek