r
Nosalty Logó

Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    613 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 1181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.
  2. A karfiolokat és a brokkolikat rózsákra bontjuk és ha forr a víz belehelyezzük őket. Kb. 5 percig főzzük, hogy ne puhuljanak túl, inkább kicsit ropogósak maradjanak.
  3. Közben felvágjuk a káposztát, hagymát és a zöldfűszereket.
  4. A tojásokat leöblítjük hideg vízzel, megpucoljuk őket, félbevágjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félretesszük az öntethez.
  5. A brokkolit, karfiolt, káposztát, hagymát és a tojásfehérjét egy salátástálba helyezzük, összekeverjük.
  6. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgákat összetörjük, 2 ek lenmagolajat, 1 ek citromlevet, sót, 1 tk mustárt, és a zöldfűszereket összekeverjük egy doboz szójajoghurttal. Az öntetet ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  7. A saláta akkor jó, ha kihűlnek a karfiolok, ezért a csirkemellet készíthetjük utólag is, ha azt melegen szeretnénk hozzáadni, de akár közben is, mert hidegen is jó. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és befújjuk füstaromával. Kevés olajon megpirítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
  8. Hozzákeverjük a húskockákat a salátához, amire végül borsot őrlünk és csípős paprikát szórunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7862
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Ha tudunk szerezni lila karfiolt különlegesebbé tehetjük a salátát, akárcsak akkor, ha vöröskáposztát használunk. Természetesen bármilyen más zöldség is kerülhet bele és más hús is. A végtelenségig lehet variálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg féle salátát szoktam készíteni, csirkével, hallal, vagy tofuval. Az öntetet, ami erre került talán egy tofus jégsaláta készítésekor kísérleteztem ki, amikor akciósan vettem egy szójajoghurtot. A lenmagolajjal, citromlével, mustárral és a tojássárgákkal majonézhez hasonló íze lett, sőt szerintem sokkal finomabb, és nem utolsósorban jóval egészségesebb, mint ami a boltokban kapható. A folyékony füstöt egy ázsia-boltban szereztem be, azóta érdekelt, mióta fűszerkeverékek hátulján az összetevők között füstaromáról és füstízű sóról olvastam. Nagyon jó ízt ad az ételeknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek