r
Nosalty Logó

Karácsonyi aprósütemények

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zoltannecsiszer5
Karácsonyi aprósütemények
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 8922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1419 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    446.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5055.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.4 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2084 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    5676 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 8922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Linzer

Zserbógolyó

Elkészítés

Linzer

  1. A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát.
  2. Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
  4. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Zserbógolyó

  1. A zserbógolyóhoz az aszalt sárgabarackot késsel vagy aprítógépben kis darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal, jól átforgatjuk, majd a lekvárt is hozzáadjuk. Tizenöt perc állás után a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kis golyókat készítünk belőle.
  2. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat fogvájóra szúrjuk és belemártjuk a csokiba. Egy másik fogvájó segítségével, sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és durvára vágott dióval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13541
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Ajánló

Ugyanebből a tésztából (+1+1 adag tészta) készítettem isler és non-plus ultra süteményt is! A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé Az isler tetejére étcsokoládé, cukor gyöngy. A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé, ezt felverjük és kiskanál segítségével a kiszúrt korongokra kanalazzuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük. Végül lekvárral összeragasztjuk. Az islerhez teli korongokat szaggatunk, megsütjük, lekvárral összeragasztjuk, majd olvasztott csokiba mártjuk.

Receptkategóriák

Karácsonyi aprósütemények
zoltannecsiszer5 4 recept

Hozzávalók

Linzer

Zserbógolyó

Címlapról ajánljuk

További cikkek