r
Nosalty Logó

Kapros zöldbableves baconös krumpligombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Kapros zöldbableves baconös krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A baconös krumpligombóchoz

Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A baconös krumpligombóchoz

Összesen 2136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A baconös krumpligombóchoz

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 268 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3672.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3092.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2579 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    5255 micro
  • β-karotin
    13565 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3475 micro
Összesen 2136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A baconös krumpligombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük, és daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és szintén vágjuk fel apróra.
  2. Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral, végül pedig a feldarabolt zöldbabbal.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
  5. A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd 1-2 merőkanál forró levessel.
  6. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez, majd forraljuk fel újra.

A baconös krumpligombóchoz

  1. A bacont vágjuk fel apróra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki egészen.
  2. A krumplit vágjuk fel apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, villával törjük össze, majd hűtsük ki egészen.
  3. A teljesen kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, a pirosra sült bacont, egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható tésztát kapjunk. Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még lisztet.
  4. Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat a tésztából.
  5. A készre főtt, forrásban lévő levesbe, óvatosan helyezzük bele a krumpligombócokat, majd főzzük 5-6 percig, hogy teljesen átfőjenek.
  6. Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. A tejfölös-kapros leveshez nagyon jól illik a krumpligombóc a ropogósra sült baconnel.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3224
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

A leveshez

A baconös krumpligombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek