r
Nosalty Logó

Káposztás kapusznyika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Káposztás kapusznyika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    291.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4961.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1707.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    586 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    1366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    551 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 7398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük a cukorral, sóval és borssal. Kihűtjük.
  2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, 3 tojássárgáját, sót, és hozzáadjuk az élesztőt. Egynemű tésztává gyúrjuk, ha szükséges, még lisztet vagy tejet adunk hozzá.
  4. Letakarva langyos, huzattól mentes helyen duplájára kelesztjük, majd 6-7 cipót formázunk belőle. A cipókat még a deszkán pihentetjük jó 1/4 órát, majd tányér nagyságúra nyújtjuk.
  5. A káposztából a tészta egyik felére halmozunk, a másik felét ráhajtjuk. A tetejét 1 felvert tojással megkenjük, egy villával megszurkáljuk, majd tepsire helyezzük.
  6. A sütőt előmelegítjük, amíg a tészta pihen.
  7. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 30783
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

Én így szaggatam ki: Legnagyobb pogácsaszaggatóval (fánkszaggatóval) szaggatjuk ki. Ezt összecsukható ravioli készítőbe tesszük, a közepébe halmozunk 1-2 kk káposztát. A szerkezetet összenyomjuk, a fölösleges tésztát levesszük róla. Sütőpapíros tepsire tesszük, így hagyjuk pihenni kb. 10-15 percet. Ezután megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel, és mehet a sütőbe. Közepes lánggal kb. 10 percre. A káposztás töltelékkel nagyon finom, lekvárral már nem annyira (bár a gyereknek így is ízlett). Rengeteg lesz belőle. Ha kisebb a család, elég fél adag belőle, bár többnaposan is finom puha, én nem próbálkoznék fél adaggal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A falunknak és szoros vonzáskörzetének van egy saját szakácskönyve. A régi idősek mindennapi receptjeinek gyűjteménye. Ebből való ez a finomság is... Nem hiába, az Öregek tudtak valamit! Tesóm nagyon szereti a káposztásat... És bátran kijelenthetem: most már én is. :D Mivel nem volt kedvem rétessel bajlódni Szilveszter napján, így jött a kapucnika ötlete... Kicsit lekicsinyítve a méretét és megsokszorozva a darabszámot.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!