r
Nosalty Logó

Vörösboros almapuding

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
musicus2
Vörösboros almapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1479 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 185 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1477.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1479 kcal
  • 0% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk az almákat.
  2. Aprítjuk, és fél deci borban éppen hogy felrottyantjuk, bebarnulás ellen kis citromlevet csöpögtetünk rá (elmaradhat).
  3. A keményítőt simára keverjük fél deci hideg almalében, hozzáadjuk a vanília aromát.
  4. A 3,5 dl bort és a 3,5 dl almalevet az édesítővel felforraljuk.
  5. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, állandó keverés mellett forrásig hevítjük, és még fél percet főzzük.
  6. Levesszük a tűzről, belekeverjük az almát.
  7. Hideg vízzel kiöblített poharakba szedjük, lehűtjük.
  8. Díszítjük a krémet, amit ezután rögtön tálalunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1725
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

Ha fruktózzal készül, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Receptkategóriák

Vörösboros almapuding
musicus2 14 recept

Ezt a pudingot az almás borzselé torta krémjeként olvastam ezen a honlapon, amit annyiban módosítottam, hogy pudingpor helyett keményítőt és vaníliát, fehérbor helyett vöröset használtam, de pudingporból és/vagy fehérborral nyilván ugyanolyan finom. Az almát vékony csíkokra vágtam egy julienne-aprítóval (lehet nagyobb lukú reszelővel is), és a krémet az alma héjával díszítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!