r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    6149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk és papír kéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakataz izületnél kettévágjuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
  4. Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat.
  5. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  6. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
  7. Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 162535
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 13.

Ajánló

Fele-fele arányban teljes kiőrlésű- és fehérlisztből készült galuskával tálaljuk. A tetejét még egy jó adag tejföllel is meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
ze(n)derta 188 recept

A tejfölös csirkepaprikást elkészíteni könnyű, és biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!