r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta 4. - több húsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott kelkáposzta 4. - több húsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.3 g

Zsír

  • Összesen
    185 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14638.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2039 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    8793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1601 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    996 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    10791 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 3415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 96 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
  2. Beletesszük a kétféle darálthúst, a füstölthúst, és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
  3. A rizst sós vízben megfőzzük.
  4. A kelkáposztákat félbevágjuk, jól megmossuk, és a leveskockából készített "levesben" puhára főzzük. Ha kész, a vízből kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és leveleire szedjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, és a kelkáposzta felét elhelyezzük az alján.
  6. A rizst belekeverjük a darálthúsba, sózzuk, borsozzuk, és a káposztán egyenletesen elterítjük.
  7. A kel másik felével letakarjuk. Erre tesszük a tejfölt, majd a reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 239400
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiaméknak káposztaféléket kellett bevinni környezetórára. Ebből a célból vettem egy buci kelkáposztát. Nem gondoltam, hogy haza is hozza, így meglepetésemben gyorsan vettem mellé egy másik bucit, és elkészült a rakott kel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!