r
Nosalty Logó

Fritule - horvát mini fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süti MáMohr
Fritule - horvát mini fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fritule

Díszítés

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fritule

Díszítés

Összesen 1804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fritule

Díszítés

Összesen 253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Fritule

Díszítés

Elkészítés

Fritule

  1. A tészta összes hozzávalóját alaposan összekeverjük egy tálban.
  2. Hagyományosan úgy sütjük, mint a többi fánkot, olajban. Ekkor a masszát két kiskanál segítségével a meleg olajba szaggatjuk, és sütés közben megfordítjuk.
  3. Az olajból kiemelt fánkokat papírtörlőre szedjük.
  4. Diétásan: A masszát két kiskanál segítségével szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Díszítés

  1. Ízlésünk szerint olvasztott csokival, csokipudinggal, lekvárral tálaljuk a fánkokat (de magukban is finomak).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3704
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Süti MáMohr 31 recept

Horvátországban ettem először ezt a finomságot. Hagyományosan csokiszósszal adták a helyi nénik az utcán árulva. Nagyon ízlett, ezért itthon is kísérleteztem vele. Diétásan is elkészítettem, hogy a gyerekeknek ne feküdje meg a gyomrát. (Süti MáMohr YouTube csatornámon videót is találtok az elkészítéséről.)

Hozzávalók

Fritule

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!