r
Nosalty Logó

Diétás szezámmagos-zabpelyhes keksz

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nihonka
Diétás szezámmagos-zabpelyhes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyát előző nap este, vagy 1-2 órára áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon, könnyebb vele dolgozni így.
  2. Összekeverjük a száraz dolgokat (mazsolán kívül), a zabpelyhet, szódabikarbónát, szezámmagot, kakaóport, fahéjat, sót, stb.
  3. A datolyát az áztatott vízzel, kókuszolajjal, banánnal mixerben jól összekeverjük. Az így kapott masszát a száraz alapanyagokhoz hozzákeverjük, majd a végén rakjuk bele a mazsolát. Jó sűrű masszát kell kapnunk, szükség szerint adjunk hozzá egy kis vizet v. rozslisztet, ha kívánja az állaga.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjunk korongokat 2 db kanál segítségével, kicsit lapogassuk le. A tetejét díszítsük ízlés szerint pekándióval, mandulával, pisztáciával, stb.
  5. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 26709
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Ajánló

Aki sokkal édesebbre szeretné, adjon hozzá édesítőt vagy mézet pluszban.

Receptkategóriák

Diétás szezámmagos-zabpelyhes keksz
Nihonka 340 recept

Ez egy reform cookie, mely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, de mégis nagyon finom, és gyorsan el is készül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!