Kakaós piramis süti recept

Kakaós piramis süti
Kakaós piramis süti
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátom anyukájától kaptam egy kis könyvet, és abban találtam ezt a receptet. 
Nagyon finom, könnyű és olcsó. Az is nyugodtan elkészítheti, aki nem szeret süti, mert ezt nem kell sütni.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 ek rum(aroma)
  • 1 ü magozott meggybefőtt
  • 10 dkg porcukor a forgatáshoz
  • 1 cs kerek háztartási keksz
  • kókuszreszelék a szóráshoz

Krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • fél citrom kicsavart leve

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszpiramis, meggyes piramis, vajas krémmel töltött kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszből, a darált dióból, porcukorból, kakaóporból a rummal és a meggylével keksztésztát gyúrunk. Közepesen kemény és formázható legyen.
  2. Ha kész, akkor 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A krémhez egy másik edényben a puha vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a friss citrom facsart levét. 
  4. Zöld diónyi gombócokat gyúrunk a keksztésztából, porcukorba forgatjuk, és beletesszük a piramis formába.
  5. A formához való kis műanyag betétet belenyomjuk, majd egy szem meggyet teszünk a közepébe, és megtöltjük a kikevert vajas krémmel. 
  6. Az aljára kerek háztartási kekszet nyomunk, és a kész kis piramisokra darált kókuszreszeléket szórunk.
  7. Hűtőben lehűtve tálaljuk. 
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 928
elküldve: 3
receptkönyben: 67
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Etuuu

Mióta szakács: 2012.04.02.
18 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Top 9 halas étel 450 kalória alatt
Sokan készítenek halételeket is az ünnepi időszakban. Válogassunk változatosan a kínálatból  és bátran tekintsünk túl a halászlén és a rántott hekken!