Kakaós-diós krémmel töltött ostya recept

Kakaós-diós krémmel töltött ostya
Kakaós-diós krémmel töltött ostya
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap József nap alkalmából találkoztunk édesanyáméknál evvel a töltött ostyával. Pillanatok alatt felettük. Úgyhogy hazavittem a receptet, és egyből készítettem is ma egy próbát, és hát megpuhulás előtt már rájárunk persze...

hozzávalók / 12 adag

Az ostyához és a töltelékhez

  • 20 dkg ostya
  • 30 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 3 ek méz
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg vaj

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-csokis krémmel töltött ostya, házi nápolyi, diós-csokis házi nápolyi

elkészítés

  1. Felfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót.
  2. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is.
  3. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal.
  4. Megtöltjük az ostyalapokat (a 2X6 lapot), kb. 2-3 ek krém jusson egy-egy lapra. Bevonjuk a mázzal.
  5. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 388
elküldve: 6
receptkönyben: 367
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hozzászólások (5)

kukszi79
kukszi79szo, 2014-02-08 11:58

Kedves Sütiildi!

Ma elkészítettem a és nagyon finom lett! Annyit változtattam rajta, hogy a krémet gőz fölött főztem fel.Köszönöm a receptet!

tucsok81
tucsok81h, 2012-02-27 19:38

Ma kipróbáltam és isteni finom lett!! Az egész család el volt ragadtatva tőle! Köszi a szupi receptet.

kovex
kovexv, 2012-01-15 19:44

Jajjjj, de jóóóó! Gyerekkoromban ettem ilyet utoljára! Ez lesz a következő, amit megcsinálok! köszi, köszi :))

sütildi
sütildiv, 2011-04-10 22:25

Kedves Éva!
Előzetesen tolmácsolnám a holnap bekövetkező biztos munkahelyi sikert, ahová e finom süti-élményt lelkesen "becipelem" én :)
Egy apró hiányosság, ami gondot nem okozott ám, hisz megoldottam 'gondolom-formán'. A töltelék vaj mennyisége, ha arról lerántanád a leplet... köszönettel,
sütildi

Pécsi Éva
Pécsi Évah, 2011-04-11 07:55

Kedves sütildi!

Köszönöm az észrevételt! Alighanem a lap üzemeltetői korrektúrának áldozatául estem, vagy magam hagytam le, mindegy is. Javítottam, köszi!
Jó étvágyat!

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
487