Kakaós-diós krémmel töltött ostya recept

Kakaós-diós krémmel töltött ostya
Kakaós-diós krémmel töltött ostya
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap József nap alkalmából találkoztunk édesanyáméknál evvel a töltött ostyával. Pillanatok alatt felettük. Úgyhogy hazavittem a receptet, és egyből készítettem is ma egy próbát, és hát megpuhulás előtt már rájárunk persze...

hozzávalók / 12 adag

Az ostyához és a töltelékhez

A mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-csokis krémmel töltött ostya, házi nápolyi, diós-csokis házi nápolyi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót.
  2. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is.
  3. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal.
  4. Megtöltjük az ostyalapokat (a 2X6 lapot), kb. 2-3 ek krém jusson egy-egy lapra. Bevonjuk a mázzal.
  5. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 400
elküldve: 6
receptkönyben: 373
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Hozzászólások (5)

kukszi79
kukszi79szo, 2014-02-08 11:58

Kedves Sütiildi!

Ma elkészítettem a és nagyon finom lett! Annyit változtattam rajta, hogy a krémet gőz fölött főztem fel.Köszönöm a receptet!

tucsok81
tucsok81h, 2012-02-27 19:38

Ma kipróbáltam és isteni finom lett!! Az egész család el volt ragadtatva tőle! Köszi a szupi receptet.

kovex
kovexv, 2012-01-15 19:44

Jajjjj, de jóóóó! Gyerekkoromban ettem ilyet utoljára! Ez lesz a következő, amit megcsinálok! köszi, köszi :))

sütildi
sütildiv, 2011-04-10 22:25

Kedves Éva!
Előzetesen tolmácsolnám a holnap bekövetkező biztos munkahelyi sikert, ahová e finom süti-élményt lelkesen "becipelem" én :)
Egy apró hiányosság, ami gondot nem okozott ám, hisz megoldottam 'gondolom-formán'. A töltelék vaj mennyisége, ha arról lerántanád a leplet... köszönettel,
sütildi

Pécsi Éva
Pécsi Évah, 2011-04-11 07:55

Kedves sütildi!

Köszönöm az észrevételt! Alighanem a lap üzemeltetői korrektúrának áldozatául estem, vagy magam hagytam le, mindegy is. Javítottam, köszi!
Jó étvágyat!

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
487