A vajat felforrósítjuk, az egy kanál lisztet megpirítjuk benne, hozzáadunk egy csipet szerecsendiót, sót, borsot, majd felengedjük tejjel, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzákeverjük a mascarponét.
A tésztát kinyújtjuk, és olyan formát vágunk ki belőle, amilyenre a lasagnat készíteni szeretnénk.
Ezeket a tésztalapokat, felhevített zsályaleveles vajban, hirtelen mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
A pecsenyekacsa mellet ledaráljuk bőrével együtt, száraz serpenyőben sóval, borssal addig kevergetjük, míg elveszti piros színét a hús.
A kiválasztott sütőformákat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és elkezdjük rétegezni a belevalókat. Alulra egy sült tésztalap kerül, majd rá mascarponés besamel, újabb tésztalap, rá sült paprikakrém kerül és a darált kacsahús, melyet lefedünk bazsalikomlevelekkel, tésztalap, besamel, tésztalap, ragu, hús, bazsalikomlevél, tésztalap, sült paprikakém, tetejére egy levél zsálya, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
180 fokos sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt megsütjük.
elkészítés
A vajat felforrósítjuk, az egy kanál lisztet megpirítjuk benne, hozzáadunk egy csipet szerecsendiót, sót, borsot, majd felengedjük tejjel, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, aztán hozzákeverjük a mascarponét.
A tésztát kinyújtjuk, és olyan formát vágunk ki belőle, amilyenre a lasagnat készíteni szeretnénk.
Ezeket a tésztalapokat, felhevített zsályaleveles vajban, hirtelen mindkét oldalukat kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
A pecsenyekacsa mellet ledaráljuk bőrével együtt, száraz serpenyőben sóval, borssal addig kevergetjük, míg elveszti piros színét a hús.
A kiválasztott sütőformákat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és elkezdjük rétegezni a belevalókat. Alulra egy sült tésztalap kerül, majd rá mascarponés besamel, újabb tésztalap, rá sült paprikakrém kerül és a darált kacsahús, melyet lefedünk bazsalikomlevelekkel, tésztalap, besamel, tésztalap, ragu, hús, bazsalikomlevél, tésztalap, sült paprikakém, tetejére egy levél zsálya, és megszórjuk frissen reszelt parmezán sajttal.
180 fokos sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt megsütjük.
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. március 2-án kiemeltük cikkünkben: 9 mascarponés tésztaétel, amivel jóllakathatod a családot
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. február 18-án kiemeltük cikkünkben: 11+1 (nem csak) paradicsomos lasagne
Üdvözlettel, NoSalty