r
Nosalty Logó

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kacsamell

rizs

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kacsamell

rizs

Összesen 1357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

kacsamell

rizs

Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

kacsamell

rizs

Elkészítés

kacsamell

  1. A rizst reggel beáztatjuk, a kacsamellet egy kicsit klopfoljuk, szélesebb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágunk rá fokhagymát, locsolunk rá olajat, betesszük a hűtőbe.
  2. Délben a rizst feltesszük főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzzük. A répát csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőbe teszünk egy kevés kacsazsírt, rárakjuk a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítjuk. 10 perc után még 5 percig grillezzük.
  4. Rövid pihentetés után tálalunk. A rizsre locsolunk a szaftból, a krumplira és a rizsre vágunk petrezselymet. Teszünk mellé csalamádét.
  5. Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul az irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De - mivel pácoltam - így is omlós lesz a hús.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3350
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de - legyünk őszinték - a kacsa az ízesebb, finomabb.

Hozzávalók

kacsamell

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!