r
Nosalty Logó

Juhtúrós-spenótos penne csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Juhtúrós-spenótos penne csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3870 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3058 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6602 micro
Összesen 645 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    283.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8417.2 g
  • Cink
    277 mg
  • Szelén
    485 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    229 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    960 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    30 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    124 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1880 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39612 micro
Összesen 3870 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A csirkét felkockázzuk, olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Közben a tészta vizét feltesszük forrni.
  3. Ha kifehéredett a csirke, ráöntjük a tejszínt, belenyomjuk a fokhagymát, és beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon lefedve hagyjuk, hadd rotyogjon.
  4. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát, al dente főzzük, leszűrjük. (Én kicsit hamarabb veszem ki, mert a szószból még úgyis szív magába.)
  5. Ha elkészült a spenót, belekeverjük a túrókat, belereszeljük a parmezán sajtot, és az egészet összevegyítjük a tésztával.
  6. Kivajazott, hőálló tálba öntjük a tésztát, rászórjuk a reszelt mozzarellát, és pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 24115
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában rá vagyok kattanva a spenótos dolgokra. A lasagne után ez is egy kombináció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!