r
Nosalty Logó

Hummusz alaprecept és hummusz-variációk

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Hummusz alaprecept és hummusz-variációk
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8134 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 272 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Elkészítés

hummusz alaprecept

  1. A víz kivételével az összes hozzávalót késes aprítóba vagy robotgépbe tesszük.
  2. Elkezdjük krémesíteni, közben meg-megállítva a gépet, hogy spatulával leszedhessük az edény oldalára kenődött csicseriszemeket.
  3. Turmixolás közben, a krém állagától függően hozzácsurgatunk egy kevés vizet, ettől ugyanis még krémesebb és lágyabb lesz a hummusz állaga.
  4. A kész hummuszt tálkába kanalazzuk, a tetejét elsimítgatjuk, és olívaolajjal meglocsolva, szezámmaggal és aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
  5. Tipp: ha figyelünk a kalóriákra, olajból tegyünk bele kevesebbet, amit valamivel több víz hozzáadásával tudunk ellensúlyozni. Nem lesz annyira krémes, cserében nyugodtabb szívvel tunkolhatjuk.

céklaízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a reszelt céklát és a zaatar fűszerkeveréket, majd kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal meglocsolva, zaatarral, céklakockákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

paradicsomos ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével). Olajból használjunk kevesebbet, mert a paradicsom is olajban van eltéve, így eleve olajosabbá teszi a hummuszt.
  2. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a szárított paradicsomot, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olajjal meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

pesztós ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a pesztót, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal, korianderrel, limelével és pisztáciával díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 25101
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
Hummusz alaprecept és hummusz-variációk
Nosalty vegán 137 recept

A hummusz nem véletlenül a fél világ kedvenc mártogatósa: percek alatt elkészíthető házilag, olcsóbb a bolti verzióknál, ráadásul rengetegféleképpen variálhatjuk. Most épp ezért mutatunk nektek egy alapreceptet és három különféle ízesítést is, egy céklásat, egy paradicsomosat és egy pesztósat. A kész kencét fogyaszthatjuk pirítós feltétjeként, szendvicsbe kenve, krékerekkel mártogatva vagy akár tészták szószaként is, egy biztos: a jó hummusznak nincs párja!

Hozzávalók

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek