r
Nosalty Logó

Hófehérke és a herceg torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hófehérke és a herceg torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9498 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2772 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    3547 mg
  • Nátrium
    2863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 3151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Két sablont készítünk kartonpapírra: egyet egyben hagyunk, a másikat nagyobb egységekre, színek szerint szétvágjuk.
  2. Először sütőpapírra elkészítjük a marcipánképet. Ehhez a fehér marcipánmasszát megszínezzük, majd színenként kinyújtjuk, és a szétdarabolt sablon segítségével kivágjuk.
  3. A kivágott részeket pedig egy sütőpapírral leborított tálcán összerakjuk képpé, az illesztéseknél vizes kézzel összesimítjuk. Az arcokat olvasztott tortabevonóba mártott tűvel rajzoljuk meg.
  4. A piskótát a szokásos módon megsütjük.
  5. A vaníliapudingot a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, a vaníliarúd belsejét is belekaparjuk az intenzívebb ízért.
  6. A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük.
  7. A fehércsokit lereszeljük.
  8. A kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforgatjuk a lereszelt csoki 2/3-át, illetve a felvert tejszínből annyit, hogy krémes állagú legyen a töltelék (nagyjából a tejszín felét).
  9. A piskótára ráhelyezzük az előre elkészített sablont, és recés késsel óvatosan körbevágjuk. Utána a tortát is három lapra vágjuk. Ezt türelmesen és óvatosan kell csinálni, főleg bonyolultabb körvonal esetén.
  10. A tortalapokat betöltjüK a krémmel, a maradék krémet a tetejére kenjük, a tejszínhab végét pedig az oldalára.
  11. Nagyon óvatosan a torta tetejére helyezzük a marcipánképet.
  12. A torta oldalát betapasztjuk a maradék reszelt csokival.
  • Tepsi mérete: 30*20*4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17754
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hófehérke-mániás barátnőm 20. születésnapjára készítettem el életem első tortáját. Nagy sikere volt, maga a torta finom krémes lett, aminek barátnőm és édesanyja örültek jobban, a marcipánképnek és a 20 darab saját készítésű cukorrózsának pedig a húgai.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!