Hófehérke és a herceg torta recept

Hófehérke és a herceg torta
Hófehérke és a herceg torta
270 perc / előkészület: 240 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hófehérke-mániás barátnőm 20. születésnapjára készítettem el életem első tortáját. Nagy sikere volt, maga a torta finom krémes lett, aminek barátnőm és édesanyja örültek jobban, a marcipánképnek és a 20 darab saját készítésű cukorrózsának pedig a húgai.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehércsokikrémes torta, vaníliatorta, figurás torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két sablont készítünk kartonpapírra: egyet egyben hagyunk, a másikat nagyobb egységekre, színek szerint szétvágjuk.
  2. Először sütőpapírra elkészítjük a marcipánképet. Ehhez a fehér marcipánmasszát megszínezzük, majd színenként kinyújtjuk, és a szétdarabolt sablon segítségével kivágjuk.
  3. A kivágott részeket pedig egy sütőpapírral leborított tálcán összerakjuk képpé, az illesztéseknél vizes kézzel összesimítjuk. Az arcokat olvasztott tortabevonóba mártott tűvel rajzoljuk meg.
  4. A piskótát a szokásos módon megsütjük.
  5. A vaníliapudingot a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, a vaníliarúd belsejét is belekaparjuk az intenzívebb ízért.
  6. A habtejszínt kevés cukorral és a habfixálóval felverjük.
  7. A fehércsokit lereszeljük.
  8. A kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforgatjuk a lereszelt csoki 2/3-át, illetve a felvert tejszínből annyit, hogy krémes állagú legyen a töltelék (nagyjából a tejszín felét).
  9. A piskótára ráhelyezzük az előre elkészített sablont, és recés késsel óvatosan körbevágjuk. Utána a tortát is három lapra vágjuk. Ezt türelmesen és óvatosan kell csinálni, főleg bonyolultabb körvonal esetén.
  10. A tortalapokat betöltjüK a krémmel, a maradék krémet a tetejére kenjük, a tejszínhab végét pedig az oldalára.
  11. Nagyon óvatosan a torta tetejére helyezzük a marcipánképet.
  12. A torta oldalát betapasztjuk a maradék reszelt csokival.

  • tepsi mérete: 30*20*4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 595
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

b_anik

Mióta szakács: 2010.02.17.
1 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2010-08-03 12:37

Ismerős volt a kép, gondoltam más nem csinál ugyanolyat mint te... Hát nem is...
Ügyi vagy

b_anik
b_anik / b_anik p, 2010-06-11 18:18

Köszönöm:) Már az idei ajándékát is kitaláltam, másfél hónap múlva kerül fel az is reméhetőleg.

fese
fese k, 2010-07-20 11:23

Nagyon jó ha ilyen barátai vannak a barátnődnek!!Gratulálok a tortához.

525