Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hawaii pizzás batyu

Hawaii pizzás batyu
Hawaii pizzás batyu
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy megennék egy pizzát! Ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, talán mindenkivel előfordul néha. Most velem is ez történt. A kenyérsütőgépben éppen volt egy adag kenyér bedagasztva, és megkelve. Ez jó alapanyag volt ehhez a tésztához, így gyorsan kinyújtottam, és fél órán belül már készen volt a pizzás finomság. A lányom is nagyon örült, amikor hazaért a suliból, még melegen ehetett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ez egy kenyérsütőgéphez készült kenyérrecept, ezért ebből a tésztából kenyeret is süthetünk.
A töltelék lehet más ízesítésű is pl: gombás, kolbászos, zöldséges.
A pizzaszósz helyett fokhagymás tejföllel is megkenhetjük. 16 db batyu lett belőle.
Frissen, melegen a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos vízben cukorral. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak egyszerűen hozzáadjuk a liszthez.)
  2. Ha van kenyérsütőgépünk: akkor a tészta hozzávalóit belerakjuk, úgy, hogy mindig a folyékony alapanyaggal kezdjük, és az élesztő kerüljön a tetejére.
  3. Beállítjuk a megfelelő programot, ami összedolgozza, és megkeleszti a tésztát. (Én normál programot szoktam 1 óra elteltével megszakítani.)
  4. Ha nincs kenyérsütőgépünk: akkor a tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és egy sima, rugalmas tésztát készítünk.
  5. Letakarva 1 órán át meleg helyen pihentetjük-kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sonkát vagy, nagyon apróra vágjuk. Lereszeljük a sajtot, amiből majd a tetejére is teszünk egy csipetet. A darabolt ananászt még apróbbra vágjuk.
  7. Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm-re nyújtjuk a tésztát.
  8. Összekeverjük a sonkát és a sajtot, kevés oregánóval fűszerezzük.
  9. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb. fél cm-es vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk.
  10. Mindegyikre teszünk pár csepp pizzaszószt és ketchupot, majd a töltelékből is egy kupacot.
  11. A négy sarkát összecsípjük, és a tetejére még szórunk egy kis reszelt sajtot.
  12. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 796
elküldve: 16
receptkönyvben: 457
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: sós batyu
hasonló kategóriák: sajtos golyó, párna, sajtos rúd, sós torta, sajtos roló, sörkiflik, sós csiga, grissini, pirog, fonat

egyéb elnevezések

töltött hawai pizza, sonkás-ananászos pizzabatyu

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katicica1221
katicica1221 Sun, 2013-03-17 20:05

Amúgy van még egy megoldás! Vesz az ember leveles tésztát beleteszi a cuccot vagy készít házilag pizzaszószt ami nem nagy ördöngösség beleteszi a sonkát a sajtot esetleg ananászt (de szerintem felesleges) a 4 sarkát felhajtja, fogpiszkálóval összetűzi, tojás sárgájával lekeni és szór rá egy kevés sajtot és akkor nem zsírozott edényben süti ki hanem sütőpapírra ráteszi! :)

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2013-03-19 13:56

Igen ez egy jó megoldás,de én jobban szeretem a kelt tésztát.Leveles tésztába én sem tennék ananászt,inkább jó sűrűre főzött étcsoki pudingot:)

godot7
godot7 Tue, 2011-12-20 19:43

mi az hogy pizzaszósz? ilyen alapanyagot nem ismerek.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-05-30 16:30

Ezer bocs 560 gr!Köszi a figyelmeztetést javítom.Üdvözlettel:Bogi

Vikike96
Vikike96 Sat, 2010-05-29 12:02

Az nem inkább 56 dkg liszt?
Egyébként nagyon jó recept, azonnal kordult is egyet a gyomrom :DD

379
víz 310 ml
finomliszt 560 g
cukor 1 ek
3 kk
napraforgó olaj 2 ek
friss élesztő 25 g
vaj 1 ek
sonka 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
ananászkonzerv 340 g
ketchup 2 ek
pizzaszósz 2 ek
oregánó 0 ízlés szerint