Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes
Hartyáni krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis-nagycsalád szerint remekbe sikerült Sándor-napi süti lett, a felvágást követően 10 percen belül elfogyott. Ez a változata nem annyira édes, ragadós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej

A krémhez

ajánlat

Kicsit változtattam az eredeti recepten, ugyanis gyerekeket vártunk vendégségbe, így keserű tejeskávéba mártottam a babapiskótákat, és a vajat 10 dkg porcukorral kevertem ki. Fergeteges sikere lett, bátran készíthető gyerekzsúrra is, azt mondták: "Nini, hát a magyaroknak is van tiramisu-juk?:)"

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás krémes, rumos babapiskótás krémes vaníliás krémmel

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen két egyforma lapot sütünk belőle.
  2. A tejet a 2 ek liszttel sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a  vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kavart vajat.
  4. Az egyik kakaós lapra rákenjük  a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát.
  5. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
  6. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 66 142
elküldve: 14
receptkönyben: 1 228
elkészítve: 8/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

Hozzászólások (13)

Kaktusz02
Kaktusz02szo, 2013-07-27 17:00

Én máshonnan kaptam a receptet, ott rumos kávés tejbe nagyon hirtelen kell mártani a piskótákat, vigyázva, ne ázzon el, és a krémbe nyomni. A fotón is látszik, hogy a piskóta körvonala sötétebb, szerintem ez is úgy készülhetett. Nem akarok kötözködni, mert amúgy nagyon finom süti. És én Harkányi szeletnek ismerem. De tényleg nagyon finom, már többször megsütöttem, a család, és a kollégák nagy kedvence :)

Erika Rózsa
Erika Rózsaszo, 2011-10-08 11:38

Sziasztok! Sajna nekem is ragacsos lett a tészta, de tettem még lisztet hozzá. Éppen most sül kíváncsian várom a végeredményt:)Pedig én mindent mértem hozzá. puszi:Erika

Elise
Eliseszo, 2011-09-24 19:37

Kedves Tünde! ne ijedj meg a krémtől,várd meg,míg a hűtőben megdermed...azóta biztos kész,milyen lett a végeredmény?

T. Tünde
T. Tündeszo, 2011-04-23 16:37

Sziasztok!
Ma megcsináltam a sütit, mert már valaha ettem ilyet és nagyon izlett.A krém szerintem nem lett elég sűrű, illetve nem kellett annyi babapiskóta.Most hűtőbe van és várom milyen lesz.Másoknak is volt ilyen problémája?
Köszi a válaszokat.Tünde

Elise
Elisek, 2010-09-21 10:01

Jajj,de sajnálom,igen,először nekem is ragacs lett(szemre mértem a margarint)de picit több kakaóport csaltam bele és jobb lett.
Örülök,hogy ízlett,sok sikert a további sütögetéshez is :)

bubuka1027
bubuka1027h, 2010-09-20 20:40

Szia!

Hát én valamit elronthattam mert nagyon ragadt a tésztám, igy sajna nem sikerült teljesen kinyújtanom, ezért kisebb lett :D, de a végeredmény kárpótolt. Nagyon finom lett. :)

nyanyus
nyanyussze, 2010-08-25 17:41

Szia!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert a főnővérem kedvence és meg is lepem vele, elküldöm neki e-mailben.
A hétvégén pedig én is kipróbálom.
köszi és puszi

Elise
Eliseszo, 2010-05-08 18:08

Nagyon boldoggá tettetek,ezek szerint nem a család elfogult,hanem tényleg finom!
Köszönöm Nektek és sok-sok mosolyt kívánok a sütihez:)

Vörös Éva
Vörös Évaszo, 2010-05-08 15:14

Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm a lehetőséget,hogy egy újabb finomsággal bővült családi süteménytárunk!! A tésztához annyit, ISTENI FINOM!!

maria_0725
maria_0725p, 2010-04-23 14:48

Nagyon guszta,már ránézésre is nagyon finom lehet!
Biztos megér egy próbát!

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
1815