Hartyáni krémes recept

1 adag
1815
kcal
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis-nagycsalád szerint remekbe sikerült Sándor-napi süti lett, a felvágást követően 10 percen belül elfogyott. Ez a változata nem annyira édes, ragadós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kicsit változtattam az eredeti recepten, ugyanis gyerekeket vártunk vendégségbe, így keserű tejeskávéba mártottam a babapiskótákat, és a vajat 10 dkg porcukorral kevertem ki. Fergeteges sikere lett, bátran készíthető gyerekzsúrra is, azt mondták: "Nini, hát a magyaroknak is van tiramisu-juk?:)"

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás krémes, rumos babapiskótás krémes vaníliás krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen két egyforma lapot sütünk belőle.
  2. A tejet a 2 ek liszttel sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a  vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kavart vajat.
  4. Az egyik kakaós lapra rákenjük  a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát.
  5. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
  6. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 132
elküldve: 15
receptkönyben: 1 246
elkészítve: 10/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

Hozzászólások (13)

Kaktusz02
Kaktusz02szo, 2013-07-27 17:00

Én máshonnan kaptam a receptet, ott rumos kávés tejbe nagyon hirtelen kell mártani a piskótákat, vigyázva, ne ázzon el, és a krémbe nyomni. A fotón is látszik, hogy a piskóta körvonala sötétebb, szerintem ez is úgy készülhetett. Nem akarok kötözködni, mert amúgy nagyon finom süti. És én Harkányi szeletnek ismerem. De tényleg nagyon finom, már többször megsütöttem, a család, és a kollégák nagy kedvence :)

Erika Rózsa
Erika Rózsaszo, 2011-10-08 11:38

Sziasztok! Sajna nekem is ragacsos lett a tészta, de tettem még lisztet hozzá. Éppen most sül kíváncsian várom a végeredményt:)Pedig én mindent mértem hozzá. puszi:Erika

Elise
Eliseszo, 2011-09-24 19:37

Kedves Tünde! ne ijedj meg a krémtől,várd meg,míg a hűtőben megdermed...azóta biztos kész,milyen lett a végeredmény?

T. Tünde
T. Tündeszo, 2011-04-23 16:37

Sziasztok!
Ma megcsináltam a sütit, mert már valaha ettem ilyet és nagyon izlett.A krém szerintem nem lett elég sűrű, illetve nem kellett annyi babapiskóta.Most hűtőbe van és várom milyen lesz.Másoknak is volt ilyen problémája?
Köszi a válaszokat.Tünde

Elise
Elisek, 2010-09-21 10:01

Jajj,de sajnálom,igen,először nekem is ragacs lett(szemre mértem a margarint)de picit több kakaóport csaltam bele és jobb lett.
Örülök,hogy ízlett,sok sikert a további sütögetéshez is :)

bubuka1027
bubuka1027h, 2010-09-20 20:40

Szia!

Hát én valamit elronthattam mert nagyon ragadt a tésztám, igy sajna nem sikerült teljesen kinyújtanom, ezért kisebb lett :D, de a végeredmény kárpótolt. Nagyon finom lett. :)

nyanyus
nyanyussze, 2010-08-25 17:41

Szia!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert a főnővérem kedvence és meg is lepem vele, elküldöm neki e-mailben.
A hétvégén pedig én is kipróbálom.
köszi és puszi

Elise
Eliseszo, 2010-05-08 18:08

Nagyon boldoggá tettetek,ezek szerint nem a család elfogult,hanem tényleg finom!
Köszönöm Nektek és sok-sok mosolyt kívánok a sütihez:)

Vörös Éva
Vörös Évaszo, 2010-05-08 15:14

Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm a lehetőséget,hogy egy újabb finomsággal bővült családi süteménytárunk!! A tésztához annyit, ISTENI FINOM!!

maria_0725
maria_0725p, 2010-04-23 14:48

Nagyon guszta,már ránézésre is nagyon finom lehet!
Biztos megér egy próbát!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
1815