Hartyáni krémes recept

1 adag
1815
kcal
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kis-nagycsalád szerint remekbe sikerült Sándor-napi süti lett, a felvágást követően 10 percen belül elfogyott. Ez a változata nem annyira édes, ragadós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kicsit változtattam az eredeti recepten, ugyanis gyerekeket vártunk vendégségbe, így keserű tejeskávéba mártottam a babapiskótákat, és a vajat 10 dkg porcukorral kevertem ki. Fergeteges sikere lett, bátran készíthető gyerekzsúrra is, azt mondták: "Nini, hát a magyaroknak is van tiramisu-juk?:)"

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás krémes, rumos babapiskótás krémes vaníliás krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen két egyforma lapot sütünk belőle.
  2. A tejet a 2 ek liszttel sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a  vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kavart vajat.
  4. Az egyik kakaós lapra rákenjük  a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótát.
  5. Meglocsoljuk rummal, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot.
  6. Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 199
elküldve: 15
receptkönyben: 1 247
elkészítve: 10/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

Hozzászólások (13)

Kaktusz02
Kaktusz02szo, 2013-07-27 16:00

Én máshonnan kaptam a receptet, ott rumos kávés tejbe nagyon hirtelen kell mártani a piskótákat, vigyázva, ne ázzon el, és a krémbe nyomni. A fotón is látszik, hogy a piskóta körvonala sötétebb, szerintem ez is úgy készülhetett. Nem akarok kötözködni, mert amúgy nagyon finom süti. És én Harkányi szeletnek ismerem. De tényleg nagyon finom, már többször megsütöttem, a család, és a kollégák nagy kedvence :)

Erika Rózsa
Erika Rózsaszo, 2011-10-08 10:38

Sziasztok! Sajna nekem is ragacsos lett a tészta, de tettem még lisztet hozzá. Éppen most sül kíváncsian várom a végeredményt:)Pedig én mindent mértem hozzá. puszi:Erika

Elise
Eliseszo, 2011-09-24 18:37

Kedves Tünde! ne ijedj meg a krémtől,várd meg,míg a hűtőben megdermed...azóta biztos kész,milyen lett a végeredmény?

T. Tünde
T. Tündeszo, 2011-04-23 15:37

Sziasztok!
Ma megcsináltam a sütit, mert már valaha ettem ilyet és nagyon izlett.A krém szerintem nem lett elég sűrű, illetve nem kellett annyi babapiskóta.Most hűtőbe van és várom milyen lesz.Másoknak is volt ilyen problémája?
Köszi a válaszokat.Tünde

Elise
Elisek, 2010-09-21 09:01

Jajj,de sajnálom,igen,először nekem is ragacs lett(szemre mértem a margarint)de picit több kakaóport csaltam bele és jobb lett.
Örülök,hogy ízlett,sok sikert a további sütögetéshez is :)

bubuka1027
bubuka1027h, 2010-09-20 19:40

Szia!

Hát én valamit elronthattam mert nagyon ragadt a tésztám, igy sajna nem sikerült teljesen kinyújtanom, ezért kisebb lett :D, de a végeredmény kárpótolt. Nagyon finom lett. :)

nyanyus
nyanyussze, 2010-08-25 16:41

Szia!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, mert a főnővérem kedvence és meg is lepem vele, elküldöm neki e-mailben.
A hétvégén pedig én is kipróbálom.
köszi és puszi

Elise
Eliseszo, 2010-05-08 17:08

Nagyon boldoggá tettetek,ezek szerint nem a család elfogult,hanem tényleg finom!
Köszönöm Nektek és sok-sok mosolyt kívánok a sütihez:)

Vörös Éva
Vörös Évaszo, 2010-05-08 14:14

Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm a lehetőséget,hogy egy újabb finomsággal bővült családi süteménytárunk!! A tésztához annyit, ISTENI FINOM!!

maria_0725
maria_0725p, 2010-04-23 13:48

Nagyon guszta,már ránézésre is nagyon finom lehet!
Biztos megér egy próbát!

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
1815