Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gulyás

Hamis gulyás
Hamis gulyás
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megunhatatlan gulyás, akár köszvényeseknek is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kiengedjük a zsírját (már abban a fazékban, amiben a levest is készítjük), majd kiszedjük belőle a szalonnadarabkákat. Megfonnyasztjuk a szalonnazsírban az aprított hagymát. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a pirospaprikát, fűszerezzük, és beletesszük a felvágott a zöldségeket is.
  2. Amikor már majdnem kész (megpuhultak a zöldségek), akkor tojásból, vízből (esetleg tej hozzáadásával) és lisztből nokedlitésztát készítünk, és beleszaggatjuk a levesünkbe. Itt is jól látható, mikor főtt meg a nokedli, addigra a levesünk is kész.
  3. Jó étvágyat!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás gulyás, gulasch

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

285
füstölt szalonna 8 dkg
pasztinák 2 közepes db
parázskrumpli 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
víz 2 l